Teismas nustatė, kad moteris kalta – jai skirti 9 metai kalėjimo. Tiesa, prokuroras Andrius Kiuršinas praše gerokai daugiau – 16 metų nelaisvės. Tačiau teismas nustatė, kad byloje nėra sunkinančių aplinkybių, moteris augina mažametį vaiką, todėl jai skirta švelnesnė bausmė.

Sukrečiantis įvykis užfiksuotas lygiai prieš dvejus metus - 2012 metų rugsėjo 26-ąją . Tuomet pakaunėje, prie kelio Kaunas – Alytus esančios degalinės „Emsi“ tualeto šiukšliadėžėje rastas negyvas naujagimis.

Išanalizavę vaizdo kamerų užfiksuotą medžiagą, policijos pareigūnai nustatė, kam priklauso automobilis „Renault Laguna“, kuriuo į degalinę atvyko vyriškis ir dvi moterys – R. Butkutė ir jos motina, o automobilį vairavo tolimas moterų giminaitis.

Vairuotojas buvo rastas pirmasis, netrukus nustatytos ir moterų tapatybės. R. Butkutė po sulaikymo buvo pristatyta į Kauno klinikas, kur medikai nustatė, kad ji neseniai gimdžiusi. Be to, moteriai prasidėjo įvairios komplikacijos, todėl kurį laiką ji praleido klinikose.

R. Butkutė, kuri gyveno į Anglijoje ir į Lietuvą grįždavo tik retkarčiais, prisipažino pagimdžiusi kūdikį degalinės tualete. Naujagimio kūnas rastas po šešių valandų. Nustatyta, kad kūdikis mirė žemyn galva įkritęs į klozete esantį vandenį.

Teismas konstatavo, kad 26 metų R. Butkutė iš anksto planavo atsikratyti kūdikio, nes niekam iš artimųjų nepranešė, kad laukiasi kūdikio, nesilankė pas gydytojus.

Lemtingą dieną ji grįžo iš Anglijos. Iš Kauno oro uosto su mama ir giminaičiu vyko į Druskininkus, kai prasidėjo gimdymas. Pagimdžiusi tualete moteris jau nebegyvą naujagimį išmetė į šiukšliadėžę, išvalę tualetą ir pasišalino. Artimiesiems ji pasakė, kad prasidėjo menstruacijos.