Vilniaus miesto apylinkės teismas antradienį paskelbė, kad 2012 m. ir 2013 m. Latvijos čempioną pripažįsta kaltu dėl greičio viršijimo – vieną šiurkščiausių Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimų padariusiam sportininkui teisėja Virginija Liudvinavičienė skyrė 1 000 litų baudą bei mėnesiui uždraudė vairuoti bet kokią transporto priemonę.

Tai – švelniausia sankcija, numatyta Administracinių teisės pažeidimų kodekse.

Teisėja pažymėjo, kad 30 metų A. Kavaliauskas neturi galiojančių nuobaudų, pripažino pažeidimo faktą, gailėjosi dėl padaryto pažeidimo.

Bylos duomenimis nustatyta, kad birželio 15-osios naktį greičio matuoklis A. Kavaliausko vairuojamą automobilį „Mercedes Benz“ užfiksavo Pasvalio rajone, kelyje Panevėžys-Ryga.

Nors kelyje buvo leidžiama važiuoti ne didesniu kaip 70 km/val. greičiu, A. Kavaliausko vairuojamas automobilis skriejo 124 km/val. - jis leistiną greitį viršijo net 54 km/val.

Teisme „Lietuvos ryto“ centro puolėjas A. Kavaliauskas teisinosi, kad nepastebėjo greitį ribojančio ženklo ir manė, jog toje vietoje yra leistinas didesnis greitis.

A. Kavaliauskas yra ne tik Latvijos čempionas – jis 2005 m. su Lietuvos rinktine yra pelnęs Pasaulio jaunimo čempiono titulą, 2007 m. NBA vasaros stovykloje Orlande išrinktas į antrąjį geriausių stovyklos krepšininkų penketą, o 2007 m. pelnė Vasaros universiados čempiono vardą.