Į areštinę uždarius mažylio sumušimu įtariamą tėvą, vaiko globa perduota jo senelei, nepilnametės motinai.

„Kūdikio būklė stabili, tačiau dėl sunkių galvos smegenų ir akių pažeidimų jam reikalinga medikų priežiūra. Kūdikis reguliariai turės būti atvežamas į Kauno klinikas“, – sakė Milda Dambrauskienė, Kauno klinikų viešosios komunikacijos tarnybos atstovė spaudai.

Kūdikis iš klinikų į namus išleistas penktadienį. Nepilnametė motina viena sūnumi rūpintis negali, todėl jo globa buvo perduota mažylio senelei.

Pasak Dalios Ražanauskės, Alytaus rajono savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus vyriausiosios specialistės, kūdikis iš ligoninės bus parvežtas į senelės, kur kartu gyvena ir nepilnametė motina, namus. Ji kreipėsi į vaikų teisių tarnybą dėl kūdikio globos. Mažylio globa senelei buvo patvirtinta.

„Vaiko globa skirta būtent tai senelei, kurios namuose iki nelaimės kūdikis gyveno su savo motina ir tėvu“, – teigė specialistė.

Iki tol vaiko globa buvo priskirta 26-erių metų kūdikio tėvui, kuris šiuo metu dėl įtarimų prieš kūdikį naudojus fizinę jėgą, yra uždarytas į areštinę.

AlytusPlius.lt primena, kad įtariamasis tyrėjams prisipažino, jog kūdikį sumušė jis. Nepilnametė motina buvo apklausta kaip liudytoja.