Nuteistasis buvo paguldytas į sostinėje įsikūrusią Laisvės atėmimo vietų ligoninę.

Gegužės 1-osios naktį, apie pusę dvyliktos, vaizdo stebėjimo kamera užfiksavo vyriškį, užlipusį ant pataisos įstaigos gamybinėje zonoje esančio siuvyklos pastato stogo.

Nedelsdami du pareigūnai nuskubėjo prie šio pastato ir gaisrinėmis kopėčiomis užlipo į viršų. Juos pamatęs devintojo būrio nuteistasis 23 metų L. B. nubėgo prie stogo krašto ir akimirką padvejojęs šoko žemyn.

Matyt, jis tikėjosi, kad šuolio smūgį sušvelnins storas pjuvenų sluoksnis. Tačiau jos neseniai buvo išgabentos, tebuvo likęs 10-15 centimetrų sluoksnis.

Įstaigos katilinėje dirbęs nuteistasis su sutrupėjusiu blauzdikauliu buvo išgabentas į Vilnių, į Laisvės atėmimo vietų ligoninę.

Ko gero, liūdniau baigėsi trims šiauliečiams, kurie sekmadienio naktį kažko lūkuriavo prie Marijampolės pataisos namų tvoros. Juos sulaikę ir į areštinę uždarę policijos pareigūnai trijulės automobilyje aptiko du metimui per įkalinimo įstaigos tvorą parengtus paketus. Viename rasti trys mobiliojo ryšio telefonai, kitame - ištisas narkotinių bei psichotropinių medžiagų rinkinys. Ekspertams teks nustatyti, kokių būtent.

Šešis kartus jau teistas Mažeikių rajono gyventojas B. L. Marijampolės pataisos namuose atsidūrė dėl išžaginimo bei plėšimo. Teismo skirtoji penkerių su puse metų laisvės atėmimo bausmė jam turėtų baigtis 2008-ųjų kovą.

Tačiau šis terminas vaikinui gali pailgėti pradėjus ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis. Neabejojama, kad užlipęs ant stogo nuteistasis laukė, kol šiauliečiai permes paketus su kvaišalais bei telefonais.

Marijampolės pataisos namuose šiuo metu bausmę atlieka daugiau kaip 1200 ne pirmą kartą už nusikaltimus laisvės atėmimu baustų vyrų.