Avarija įvyko šviesoforo reguliuojamoje sankryžoje, tačiau jis tuo metu jau nebeveikė.

Plungės gyventojas Tomas S. (gim. 1979 m.) - vieno iš įmonės „Vičiūnai“ bendrasavininkų sūnus, vairuodamas prabangų automobilį "Mercedes", kuriuo naudojasi įmonė "AutoViči", į Taikos prospektą įvažiuodamas iš šalutinės Sausio 15-osios gatvės, nepraleido pagrindine gatve važiuojančio taksi automobilio "Opel Zafira", vairuojamo Arvydo R. (gim. 1969 m.).

Mašinos susidūrė. Po smūgio taksi pakeitė važiavimo kryptį ir, nuskriejęs į dešinę, kliudė šalutiniame kelyje stovintį kitą taksi automobilį "Mercedes Benz", kurio vairuotojas Robertas U. (gim. 1968 m.) buvo stabtelėjęs ir laukė, kol galės įvažiuoti į pagrindinį kelią.

Po avarijos medikų globoje atsidūrė dvi taksi automobilio "Opel Zafira" keleivės. Daivai T. (gim. 1960 m.) ir Irenai G. (gim. 1963 m.) sumuštos galvos, vienai sužalota ranka.

Prieš išvežant mašiną autovežiu, avariją sukėlusio automobilio vairuotojas nuo mašinos galo nusiėmė valstybinį numerį, kuriame puikavosi skaičiai 900, (priekinis numeris nukrito pats).

Avarijos dalyviai buvo blaivūs, o Klaipėdos kelių policijos biure dėl šios avarijos pradėtas tyrimas.

Milijonieriaus sūnui Tomui S. iš Plungės nesiseka ne tik Klaipėdos gatvėse, bet ir Klaipėdos rajono keliuose. Prieš metus kelyje Vėžaičiai-Plungė, Tilvikuose, jo vairuojamas taip pat prabangus automobilis "Mercedes" dėl didelio greičio nuskriejo nuo kelio, praskrido pro medį ir išvartė buvusio vaikų darželio-lopšelio tvoras. Tada sužeistų žmonių nebuvo.