„Maniau, kad niekas nesužinos apie mano padarytą nusikaltimą“, – prisipažino anksčiau nė karto neteistas jaunas vyras.

Gražiausius savo gyvenimo metus V. Višnevskis praleis nelaisvėje – Vilniaus apygardos teismas ketvirtadienį nutarė, kad jį pripažįsta kaltu dėl dviejų išžaginimų, pasikėsinimo išžaginti bei tyčinio nužudymo.

Trijų teisėjų kolegijai vadovavusi teisėja Regina Pocienė paskelbė, kad V. Višnevskis už grotų praleis 10 metų.

Be to, nuteistasis nužudytojo dukrai privalės sumokėti 12,2 tūkst. Lt neturtinės žalos atlyginimą – dar 7,8 tūkst. Lt nukentėjusiajai avansu buvo išmokėjusi Teisingumo ministerija, todėl jos pareikštas 20 tūkst. Lt ieškinys buvo patenkintas pilnai.

Žudikui taip pat teks padengti nužudytojo laidotuvių išlaidas.

Baudžiamąją bylą išnagrinėjęs teismas konstatavo, kad praėjusių metų liepą V. Višnevskis du kartus išžagino pažįstamą merginą.

Nukentėjusioji pareigūnams pasakojo, kad kartą seksualinę prievartą ji patyrė būdelėje prie sostinės Liepkalnio slidinėjimo trąsų, o kitą kartą – apleistame bute Liepkalnio g. Čia vyras jai esą grasino panaudoti peilį, jeigu ši nesutiks patenkinti jo lytinės aistros.

Išžaginti merginą V. Višnevskis norėjo ir rugsėjo 19-ąją, kai apie 21 val. girtavo Liepkalnio g. esančiame bute su nukentėjusiąja ir jos draugu Romualdu B. Nuo alkoholio apsvaigęs vaikinas vėl panoro sekso – grasindamas peiliu jis pareikalavo, kad mergina nusirengtų ir atsigultų į lovą.

Tokiam jo planui sutrukdė moters sugyventinis – kitame kambaryje buvęs girtutėlis vyras jau buvo pamanęs, kad V. Višnevskis išėjo namo. „Tu dar čia?“ - pamatęs V. Višnevskį sakė Romualdas B. ir trenkė puodeliu per galvą. Tai įsiutino V. Višnevskį – jis išsitraukė peilį ir tris kartus Romualdui B. dūrė į krūtinę bei juosmenį. Nuo patirtų sužalojimų vyras netrukus mirė.

V. Višnevskis net nelaukė, kol atvažiuos medikai ir policijos pareigūnai – vyras spruko iš namų. Jį beveik po paros sostinės kriminalistai aptiko Vilniaus rajone, klaidžiojantį po mišką. Pas V. Višnevskį buvo rastas peilis, kuriuo buvo nužudytas Romualdas B.

Į areštinę uždarytas V. Višnevskis nė nebandė neigti savo kaltės – jis papasakojo ne tik kaip nužudė vyrą, bet ir ne kartą žagino merginą. Jis neslėpė suvokęs, kad durdamas peiliu gali sunkiai sužaloti ar net nužudyti Romualdą B.

„Maniau, kad niekas nesužinos, jog tai aš jį nužudžiau“, – prisipažino V. Višnevskis.

Ikiteisminio tyrimo metu prokurorai V. Višnevskiui buvo pateikę kaltinimus dėl tyčinio nužudymo sunkinančiomis aplinkybėmis – nudurtas esą pilietinę pareigą vykdęs vyras. Pareigūnai įtarė, kad Romualdas B. buvo nudurtas, nes neleido žaginti merginos.

Tačiau šie kaltinimai teisme nepasitvirtino – paaiškėjo, kad V. Višnevskio žaginta mergina ne kartą Romualdui B. skundėsi prieš ją panaudojama prievarta, tačiau asocialų gyvenimą gyvenęs vyras nieko nedarė.