„Blogiausia yra tai, kad pareigūnai yra visiškai nemokomi kovoti su stresu. Mes nevertiname alkoholio taip pat kaip narkotikų. Yra įvairios prevencinės programos dėl narkotikų vartojimo žalos. Tai, kad vartojimas alkoholis kaip streso malšinimo būdas, dažniausiai visuomenėje yra nutylima, ypač pareigūnų bendruomenėje“, - laidoje „Aktualioji valanda“ trečiadienį sakė L. Soščekienė.

Pasak jos, visuomenėje gaji nuomonė, kad pareigūnai vairuoja neblaivūs, nes jaučiasi nebaudžiami, yra klaidinga.

„Tokį pareigūną tikrai ir nušalina nuo transporto priemonės, informuojami vadovai. Nėra taip, kaip galvoja dauguma visuomenės – kad girtas policininkas važiuoja dėl to, kad nebijo“, - kalbėjo L. Soščekienė.

Pasak jos, reikia kalbėti apie tai, kad pareigūnai yra paliekami vieni su savo problemomis, trūksta psichologų pagalbos, mokymų, kaip pareigūnams kovoti su stresu.

Antradienio vakarą Panevėžyje policijos pareigūnas mirtinai sužalojo du žmones ir vieną sužeidė. Visi jie ėjo per pėsčiųjų perėją. Vairavusiam pareigūnui nustatytas 1,42 promilės girtumas.

Po šio įvykio iš pareigų traukiasi tiesioginis jo viršininkas - Panevėžio miesto policijos komisariato vadovas Vidas Sabonis.

Visą laidos „Aktualioji valanda“ įrašą klausykite čia.