„Automobilis „Renault“ važiavo pirma juosta, aš važiavau antra. Vienoje vietoje (Nemuno gatvėje) susiaurėja, nes ten pirmoje juotoje pristato automobilių. Aš truputį pristabdžiau, jis truputį pagazavo ir aš jį praleidau. Netoli „Cido“ arenos dvi juostos išplatėja į tris. Jis važiavo antra juosta. Mačiau, kad pirma juosta eina žmonės (aš į ją persirikiavęs važiavau), bet jie buvo kaip šešėliai – savivaldybė apšvietimui taupo, dega kas antra gatvės apšvietimo lempa, – pasakojo fotografas. – Jie (pėstieji) perėjo pirmą eismo juostą, jau norėjau toliau važiuoti, bet pagalvojau, kad pagal tai, kaip tie žmonės ėjo, kitas vairuotojas turėtų labai smarkiai stabdyti.“

Tragiškos avarijos liudininku tapęs Andrius Repšys
Tačiau stabdymo garso A. Repšys neišgirdo, išgirdo trenksmą ir pamatė, kad „Renault Espace“ lekia į jo pusę. Anot fotografo, viskas vyko labai greitai. Jis šiaip ne taip išvengė smūgio į šoną, sustojo kelkraštyje, tuomet puolė prie pėsčiųjų. Tiesa, išlipti teko pro keleivio pusę – jo „Ford“ ir „Renault“ sustojo vos per centimetrą vienas nuo kito.

A. Repšys: nekėlė įtarimų, kad girtas

Pamatęs tris ant asfalto gulinčius žmones puolė į savo automobilį, čiupo ten paliktą telefoną ir tuoj pat iškvietė greitąją. Fotografas pasakojo matęs ir kaip išlipo „Renault“ vairuotojas.

„Vairuotojo paklausiau: „kaip tu?“, o jis atsakė: „užsikalbėjau“. Nežinau su kuo, nemačiau“, – A. Repšys puolė į pagalbą sužalotiems žmonėms – kol atvyko greitoji, stovėjo prie atokiau nublokštos moters, kad pro šalį važiuojantys automobiliai jos nekliudytų.

Anot A. Repšio, „Renault“ vairuotojas nei važiuojant, nei išlipęs, nekėlė įtarimų, o atvažiavus policijai ir pareigūnams priėjus, vairuotojas iš karto pakėlė ranką ir pasakė: „čia aš“.

Kad prie „Renault“ vairo buvo Panevėžio m. Kriminalinės policijos skyriaus vyresnysis tyrėjas Valerijus Salmanas, gimęs 1968 m., paaišėjo vėliau, tik ėmus tvarkyti policijos pareigūnams tragiško eismo įvykio dokumentus.

Per avariją mirtinai sužalota pėsčioji Z. S., gimusi 1928 m., gyv. Panevėžyje, mirė įvykio vietoje. Kartu su ja ėjęs sužalotas V. S., gimęs 1930 m., taip pat vietos gyventojas, tą pačią dieną 23.45 val. miė ligoninėje. Dar vienas žmogus, nukentėjęs per avariją – pėsčiasis M. S. R., gimęs 1936 m., gyv. Neringoje, medikų rankose, jo būklė itin sunki. Pareigūnų žiniomis, vyrą ištiko koma. Žuvę ir sužalotas asmuo giminės.

Pagal pradėtą tyrimą, V. Salmanui gresia laisvės atėmimo bausmė iki dešimties metų.