Medikų teigimu, tai galėjo atsitikti vaikelį stipriai purtant ar mušant.

Vaikų ligų klinikos vadovas profesorius Rimantas Kėvalas žurnalistams sakė, kad mažylio iš Alytaus rajono Talokių kaimo sąmonė sutrikusi, jam vis pasireiškia traukuliai. Vaikų intensyviosios terapijos skyriuje dabar gydomo kūdikio sveikatos būklė yra labai sunki.

Pasak medikų, į vaiko galvos smegenų dangalus išsiliejo kraujas. Sunku pasakyti, ar kūdikis išgyvens, nes statistiškai miršta maždaug penktadalis tokių pacientų.

„Trauma atsirado, kai purtant vaiką galvos smegenys daužėsi į kaukolę - dėl to išsiliejo kraujas smegenyse ir akių dugne. Vaikeliui gali išsivystyti regos sutrikimai, visiškas aklumas, raidos atsilikimas, psichomotorinio vystymosi atsilikimas, galima epilepsija“, - teigė prof. R. Kėvalas.

Kaip naujienų agentūrai ELTA antradienio popietę sakė Kauno klinikų atstovė, gydytoja Milda Dambrauskienė, kol kas ši gydymo įstaiga nesulaukė atvykstant nė vieno iš vaiko tėvų. Kokiomis aplinkybėmis kūdikis buvo sužalotas, tiksliai nežinoma. Pareigūnų surinktais duomenimis, vaikelis vieną iš praėjusio savaitgalio dienų praleido pas tėvą, kitą - pas penkiolikmetę savo motiną, kuri neva atkreipė dėmesį į prasidėjusius traukulius bei kreipėsi į gydymo įstaigą.

Profesoriaus R. Kėvalo teigimu, per metus Kauno Klinikos sulaukia iki dešimties taip traumuotų mažųjų pacientų (iki vienerių metų). Galimi atvejai, kai vaikeliai sužalojami netyčia, nes tėvystės įgūdžių stokojantys jauni tėvai, norėdami nuraminti neramų kūdikį, jį supurto.

Tikrosios Alytaus rajono Talokių kaimo mažylio sužalojimo aplinkybės paaiškės po teismo medicinos ekspertų tyrimo.