Kaune gyvenantis policijos patrulis pakliuvo tikrai į nepavydėtiną situaciją – nutraukęs intymius santykius su savo kaimyne vyras sulaukė jos keršto: dar prieš aštuonerius metus į policijos rėmėjų gretas įsiliejusi moteris visiems ėmė pasakoti, kad jis girtas važinėjasi automobiliu bei esą net turėjo lytinių santykių su nepilnamete mergina.

Maža to, buvusi meilužė kreipėsi į policininko darbdavius – patrulio veikla susidomėjo Imuniteto skyriaus pareigūnai.

„Pajutau, kad kolegos manimi nepasitiki, net kaimynės nesisveikina“, – sakė į buvusios meilužės spąstus pakliuvęs pareigūnas.

Norėdamas įrodyti, kad yra nepagrįstai šmeižiamas, pareigūnas privataus kaltinimo tvarka buvusiai meilužei iškėlė baudžiamąją bylą dėl šmeižto – esą tik tada bendradarbiai kitaip ėmė į jį žiūrėti, suprato, jog palikta moteris dar ne tokių dalykų gali padaryti. Tačiau policininko nuostabai teismas jo kaltinimus kaimynei palaikė nepagrįstais – esą policininkas nebuvo apšmeižtas.

Išteisinamąjį nuosprendį paskelbusi teisėja nurodė, kad policijos pareigūnui yra keliami aukštesni reikalavimai, pagal policijos etikos kodeksą jis turi elgtis taip, kad būtų pavyzdžiu kitiems žmonėms.

Kaunietę Laurą dėl jai pateiktų policininko kaltinimų išteisinęs teismas pažymėjo, kad moteris išsakė tik savo nuomonę, o už ją šiais laikas niekas negali būti baudžiamas.

Vakarėliai baigdavosi siautuliu lovoje: tik dėl sekso

Istorija, į kurią įsivėlė policininkas, nutiko dar prieš metus, kai jo vadovybė ir net prokuratūra sulaukė Lauros pareiškimo – moteris skundėsi, kad yra persekiojama savo kaimyno, kuris taip pat esą vilioja jaunas merginas, o vieną jų net esą galėjo ir išžaginti.

Tyrimą atlikę pareigūnai nenustatė, kad jų kolega būtų pažeidęs įstatymus, todėl baudžiamojo proceso net nepradėjo.

Tik tada, kai policininkas dėl šmeižto kreipėsi į teismą, paaiškėjo labai intymios dviejų kaimynų gyvenimo detalės.

Laura teisme pasakojo, kad su savo kaimynu artimiau susipažino išsiskyrusi su vyru, kuris taip pat dirbo policijoje.

„Kaimynas man rodė labai didelį dėmesį, mes susitikinėjome – dabar suprantu, kad jis tai darė tik dėl sekso, – kalbėjo moteris. – Vėliau jis pradėjo gyventi su dabartine savo žmona, o ir aš susiradau draugą, todėl man pasidarė nejauku ir nutariau mūsų santykius nutraukti. Tačiau kaimynas manęs nepaleido – jis nuolat man skambinėjo, rašė SMS žinutes“.

Moteris taip pat prisiminė istoriją, kaip kartą per Naujuosius metus su draugais atėjęs kaimynas užsigeidė oralinio sekso.

„Aš jam pasakiau, kad nieko nebus, tai jis prie manęs visiems savo draugams ėmė pasakoti, jog esu ne su vienu vyru pasimylėjusi“, – kalbėjo moteris.

Ji taip pat aiškino, kad policininkas ne kartą griebėsi šantažo – esą jeigu ši atsisakydavo su juo pasimylėti, grasindavo, jog visiems papasakos apie buvusius meilužius.

„Man tai kėlė abejonių dėl jo iškrypimo“, – tvirtino kaunietė.

Žinia apie neištikimybę – prieš pat vestuves

Moteris sakė, kad pas vienus kaimynus namuose nuolat vykdavo įvairūs vakarėliai, kuriuose dalyvaudavo ir policininkas, ir nepilnamečiai.

Jos teigimu, vieno vakarėlio metu policininkas bandė priekabiauti prie nepilnametės, todėl įsižeidusi ji kartą paskambino policininko būsimai žmonai ir pranešė, jog jos mylimasis yra neištikimas.

Tokia žinia pribloškė pareigūno draugę – jauna moteris kaip tik tuo metu laukėsi kūdikio.

„Ką tik buvau paleista iš ligoninės, tai mane labai paveikė – verkiau kelias dienas, bijojau, kad šis stresas nepakenktų kūdikiui“, – vėliau teisme prisipažino dabartinė policininko žmona.

Moteris neslėpė, kad kaimynės pasakojimai atrodė tokie tikroviški, todėl ji prieš pat savo vestuves vos nenutraukė santykių su būsimuoju sutuoktiniu.

Na ir kas kad 16-iolika – pasimylėti juk galima

Kad policininką iš tikrųjų domino jaunos ir dar mažai patyrusios merginos, teisme patvirtino ir viena nepilnametė, kuria buvo susidomėjęs pareigūnas. Ji sakė, kad su pareigūnu susipažino viename vakarėlyje daugiabutyje, kuriame šis gyvena.

„Kartą su juo viena likusi kambaryje gavau pasiūlymą turėti lytinių santykių, – pasakojo nepilnametė. – Aš jam aiškiai pasakiau, kad man dar tik šešiolika, man to nereikia“.

Tada, pasak nepilnametės, policininkas jai paėmė už rankos, sakė, jog vis tiek nori pasimylėti, o jeigu ši nesutiks, tuomet jos šeimos nariams papasakos apie nebūtą intymų gyvenimą.

„Argi tu nesupranti, kad aš nepilnametė, juk man šešiolika metų“, – pareigūnui sakė mergina.

„Nu ir kas, negi tau tai trukdo“, – anot merginos, sakė policininkas.

Nepilnametės teigimu, nežinia, kaip viskas tąkart būtų pasibaigę, jeigu netikėtai į kambarį atėjusios jos draugės – policininkas jau buvo suspaudęs ranką ties riešu.

Grasino sugriauti karjerą: aš tave sužlugdysiu

Kad turėjo intymių santykių su savo kaimyne, teisme neneigė ir pareigūnas. Tiesa, jis aiškino, kad su Laura pasimylėjo po vieno vakarėlio ir tai buvo jos pačios iniciatyva.

„Vėliau pamačiau, kaip ji dažnai keičia partnerius, todėl nutariau su ja daugiau nebendrauti, apie tai jai pasakiau, o ši labai įsižeidė“, – policininkas tikino, kad kaimynė jam pasirodė esanti laisvo elgesio, nes dažnai vakarodavo pas gerokai jaunesnius kaimynus, palikusi namuose nepilnamečius vaikus.

Pareigūno teigimu, įsižeidusi kaimynė jam ne kartą grasino, kad neleis ramiai gyventi ir jį „suės“.

„Dėl kaimynės pareiškimo apie nepilnametės išžaginimą Imuniteto tarnyboje buvo atliekamas tyrimas, nors nuo darbo nebuvau nušalintas, tačiau buvo pakirstas pasitikėjimas manimi – man darbe patikėdavo prastesnes užduotis, nors buvau patrulis, tačiau turėdavau dirbti su konvojumi“, – teigė jis.

Kad policininkui buvusi meilužė grasino nemalonumais, teisme patvirtino ir dar keletas liudytojų.

„Kartą lipdama laiptine girdėjau, kaip Laura policininkui sakė: Mentas, tavo karjera bus sužlugdyta, tvirkini nepilnametes, kaip galėsiu, padarysiu viską, kad netektum darbo, aš tave sužlugdysiu“, – sakė tiek policininką, tiek buvusią jos meilužę pažinojusi liudytoja.