Įvežus šį automobilį kaip tetinkamą detalėms, valstybei galėjo būti padaryta apie 60 tūkst. lt mokestinė žala, praneša Muitinės kriminalinė tarnyba.

Dar birželį Klaipėdos Pilies jūrų uosto poste buvo deklaruotas iš JAV atplukdytas prabangus sportinis automobilis „Mercedes Benz SLS AMG“.
Nors šio 2012 m. pagaminto automobilio rinkos vertė 370 tūkst. Lt., jis buvo deklaruotas kaip stipriai apgadintas per autoįvykį – skendęs.

Autoserviso pateiktoje išvadoje esą nustatyti dideli defektai – korozijos pažeisti laidai, variklio cilindrai, variklio ir greičių dėžės tepalas susimaišęs su vandeniu ir t.t. Dėl šių defektų „Mercedes“ esą tevertas vos 92 300 Lt (atitinkamai – valstybei mokėtinų mokesčių suma būtų sumažėjusi nuo 82 tūkst. iki 20 tūkst. Lt.), ir į Lietuvą įvežamas laikinam perdirbimui, t.y. – detalėms.

Bet Klaipėdos teritorinės muitinės pareigūnai vizualiai patikrinę automobilį aiškiai matomų defektų nenustatė. Kilus įtarimui, kad pažymoje pateikti duomenys suklastoti, „Mercedes Benz SLS AMG“ rugpjūčio 11 d. buvo sulaikytas – ekspertai nustatys ar jis išties yra taip stipriai apgadintas, kaip deklaruota.

Muitinės kriminalinėje tarnyboje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja Klaipėdos apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai.