Pasak laikinai generalinio komisaro pareigas einančio Algirdo Stončaičio, šis sulaikymas - ilgo ir kruopštaus Lietuvos kriminalinės policijos biuro (LKPB) darbo ir bendradarbiavimo su Rusijos policija rezultatas.

Daugiau nei prieš dešimtmetį į Rusiją pabėgęs R. Zamolskis turėjo suklastotą lietuvišką pasą svetima pavarde. Taip pat jis turėjo ir padirbtą rusišką pasą.

Laikinai einantis LKPB viršininko pareigas Edvardas Šileris sakė, jog pirmas apčiuopiamas R. Zamolskio pėdsakas Rusijoje buvo užčiuoptas pernai liepą, kai buvo gauti pirštų atspaudų fragmentai, pagal kuriuos buvo nustatyta, jog tikėtina, kad tai gali būti jo atspaudai.

Šiemet kovo mėnesį per Interpolą buvo gauta 15 pirštų atspaudų iš ginkluoto apiplėšimo vietos Rusijoje. Lietuvoje ekspertai nustatė, kad keturi iš jų priklauso R. Zamolskiui. Nuo to laiko prasidėjo labai aktyvi jo paieška Rusijoje.

Generalinės prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo departamento vyr. prokuroro pavaduotojas Tomas Krušna pranešė, jog rengiami R. Zamolskio ekstradicijos dokumentai. Tačiau kol Rusijoje nebus baigti jo nusikaltimų tyrimai ir bylų nagrinėjimai teismuose, nusikaltėlio perdavimas Lietuvai vargiai tikėtinas.

A. Stončaitis spaudos konferencijoje pademonstravo R. Zamolskio nuotrauką, kurioje jis užfiksuotas su juodais drabužiais, primenančiais sutaną, kryžiumi ant krūtinės ir ilga barzda. Paklaustas, ar ši nuotrauka reiškia, kad R. Zamolskis Rusijoje apsimetinėjo stačiatikių popu, pareigūnas atsakė neaiškiai: "Rusija yra Rusija".