Tačiau, remdamiesi neginčijamais įrodymais, pareigūnai ketina pareikšti kaltinimą ir dėl heroino platinimo, pranešė Policijos departamento atstovė spaudai. Įtariama, kad heroinu, marihuana ir kitais narkotikais G.Mocevičius aprūpindavo nemažą dalį Vilniaus miesto Lazdynų rajono narkomanų.

Tau jau penktas įtariamasis narkotikų platintojas, sulaikytas Vilniuje pastaruoju metu. Du stambūs narkotikų prekeiviai įkliuvo praėjusį penktadienį. Dar du įtariamuosius su 10 gramų heroino pareigūnai sulaikė pirmadienį.

Sulaikytasis neseniai buvo teistas už neteisėtą narkotinių medžiagų įgijimą ir laikymą. Už tai teismas jam skyrė 2 metų laisvės atėmimo bausmę, tačiau jos vykdymą atidėjo. Tą kartą G.Mocevičius prisiėmė žmonos, 29 metų Ilonos Mocevičienės kaltę.

I.Mocevičienė buvo sulaikyta vasarą, kuomet į Laisvės atėmimo vietų ligoninę perduodama siuntinį jame buvo paslėpusi 0,5 gramo heroino. Ligoninėje gulinčiam suimtajam skirti narkotikai narkotikai buvo paslėpti banane. Iš tokio kiekio heroino galima pagaminti apie 10 dozių kvaišalų. Atliekant kratą jos namuose, buvo rastos dar 7 dozės heroino.

Šių metų lapkričio pabaigoje ir gruodžio pradžioje policijos pareigūnai už narkotikų platinimą Vilniuje sulaikė 49 metų Zinaidą Apanasovič ir 33 metų Vitalijų Leonovą. Už tuos pačius nusikaltimus jie buvo įkliuvę jau rugsėjo - spalio mėnesiais. Pareigūnai jiems iškėlė baudžiamąsias bylas.

Šiuo metu Z.Apanasovič ir V.Leonovas yra suimti.