Šeštadienį ryte VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės pareigūnai iš Bendrojo pagalbos centro gavo pranešimą apie tai, kad Kuršių mariose, ties Atmatos upės žiotimis, ant seklumos užplaukė ir pagalbos prašo pramoginis laivas.

Į nurodytą vietą nedelsiant buvo išsiųstas greitaeigis Pakrančių apsaugos rinktinės kateris „Boomeranger“. Po keliolikos minučių jo įgula nelaimės ištiktą katerį pastebėjo už maždaug 300 metrų nuo kranto. Paaiškėjo, kad kapitonas, Kauno gyventojas, buvo išjungęs variklį ir tuomet laivas dreifuodamas užplaukė ant seklumos.

Priplaukti prie pat iškylautojų laivo VSAT pareigūnams taip pat nepavyko dėl itin seklaus dugno, tad į pagalbą pasitelktas dar vienas Pakrančių apsaugos rinktinės kateris „Boomeranger“, turintis mažesnę grimzlę.

Jo įgula sėkmingai nukėlė nuo įstrigusio laivo denio keturis Mažeikių gyventojus bei saugiai parplukdė juos į Mingės kaimą, kuriame įrengta jachtų prieplauka.

Kapitonas ir dar du asmenys atsisakė palikti laivą. Įstrigęs kateris, nukėlus keturis keleivius, nuo seklumos pajudėjo ir nuplaukė sava eiga.

Abu pasieniečių kateriai po maždaug valandos grįžo į nuolatines savo bazavimosi vietas Kuršių mariose.