Vilniaus miesto trečiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus pareigūnai, ieškodami paveikslų vagišių, intensyviai dirbo ir atliko daug viešo ir neviešo pobūdžio paieškos veiksmų. Pareigūnai nustatė, kad paveikslus pavogė tas pats asmuo. Surinkę pakankamai duomenų apie vagystę padariusį asmenį, kriminalistai pradėjo jo paiešką.

Pareigūnai informuoja, kad intensyvus ir kruopštus darbas netrukus davė vaisių. Sužinojęs, kad pareigūnai jau lipa jam ant kulnų ir kelis kartus per dieną tikrina galimas pasirodymo vietas, įtariamasis nutarė, kad ilgai slapstytis nepavyks.

Rugpjūčio 11 d. jis pats atvyko pas kriminalistus ir atnešė paveikslą, pavogtą liepos pabaigoje iš „Arkos meno galerijos“ Aušros vartų gatvėje, Vilniuje (tapytojos Miglės Kosinskaitės paveikslas „Pilnatis“ (drobė, aliejus, 2014 m., 90x90 cm).

Kitą paveikslą, dailininko, senosios aliejinės tapybos meistro Piotro Kostino paveikslas „Trapioji lygsvara“ (2012 m., drobė, aliejus, 40x50 cm), ilgapirštis jau buvo spėjęs parduoti, todėl šiuo metu pareigūnai kruopščiai tikrina informaciją apie galimus paveikslo pirkėjus ir jo buvimo vietą.

Pažymėtina, kad abejose galerijose buvo nepakankamai užtikrintas turto saugumas, o tai sudarė prielaidas vagystėms. Policija primena, kad turto saugumo užtikrinimas – visų pirma, savininko prerogatyva, nes įvykus vagystei, policijai tenka kovoti su pasekmėmis, kai tuo tarpu priežastys lieka nepašalintos.