„Tokį mane atvežė į policijos komisariatą“, – tik su sportiniais šortais stovėdamas Vilniaus miesto apylinkės teisme pareiškė 35 metų Baltarusijos pilietis Dmitrijus Andreičiukas, nurodęs, jog jau pora metų dirba vairuotoju bendrovėje „Girteka“.

Vyro kūnas buvo nusėtas kraujosruvomis ir nubrozdinimais – sužalojimus jis patyrė per muštynes su kitų vilkikų vairuotojais. Tačiau to jam nepakako – jis pasipriešino ir policininkams.

Kadangi D. Andreičiuko nuolatinė gyvenamoji vieta yra Baltarusijoje, pareigūnai jam iškeltą administracinio teisės pažeidimo bylą teismui perdavė nagrinėti pagreitinto proceso tvarka. Teisėja Virginija Liudvinavičienė pažeidėjui nutarė skirti 300 litų baudą.

Bylos duomenimis nustatyta, kad apie 00.40 val. į sostinės 2-ąjį policijos komisariatą D. Andreičiukas buvo pristatytas su dar penkiais asmenimis. Jie buvo įsivėlę į muštynes automobilių stovėjimo aikštelėje.

Neblaivus D. Andreičiukas labai pasipiktino sulaikymu – kai pareigūnai norėjo jį uždaryti į sulaikymo kamerą, jis pasipriešino: pareigūnams griebė už rankų, kojų, ėmė spardytis. Policininkai vyrą bandė nuraminti, tačiau šis nepakluso jų reikalavimams, todėl jie buvo priversti panaudoti elektrošoką – tik tada D. Andreičiukas buvo patalpintas į kamerą.

Jam buvo nustatytas 1,12 prom. alkoholio girtumas.

Į teismą pristatytas D. Andreičiukas teigė, kad priešinosi pareigūnams, tačiau tik dėl to, jog nenorėjo pakliūti į sulaikymo kamerą.

„Prisipažįstu, kad taip elgiausi, kaip policininkai parašė dokumentuose, buvau išgėręs – nenorėjau eiti į kamerą“, – teisme sakė jis. Kodėl susimušė su savo kolegomis, vyras nepanoro aiškintis.

Po posėdžio D. Andreičiukas iš teismo buvo atgal atvežtas į policijos komisariatą – čia pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo.