Šioje byloje kaltinimus dėl šmeižto L. Kedienei pateikė vadinamasis slaptasis policijos informatorius Mindaugas Žalimas, pasipiktinęs moters teiginiais žurnalistams – valstybės saugomas liudytojas buvo išvadintas žudiku.

Balandį iškelta byla teisme nejuda į priekį – pirmadienį teismas gavo L. Kedienei atstovaujančio advokato padėjėjo Tautvydo Tomkaus prašymą bylos nagrinėjimą atidėti.

„Prašymas atidėti ryšium su tuo, kad L. Kedienė dalyvauja A. Svarinsko laidotuvėse“, - paskelbė bylą nagrinėjanti teisėja Lilija Tarčevskaja. Kadangi L. Kedienė net neatvyko į posėdį, teismas neturėjo kitos išeities – nagrinėjimą atidėjo.

M. Žalimo toks bylos vilkinimas nestebina, todėl jis kol kas į posėdį net nesikviečia savo advokato. „Žinojau, kad bus vilkinama byla, todėl mano advokatas bus tada, kai vyks posėdis“, - sakė jis.

A. Svarinskas buvo vienas iš nedaugelio visuomenės veikėjų, aktyviai gynęs L. Kedienę bei stebėjęs ne vieną Kauno žudynių ir pedofilijos bylos posėdį.

DELFI primena, kad savo skunde teismui M. Žalimas nurodė, kad dar praėjusių metų gruodį L. Kedienė, duodama interviu LNK ir „Info TV“, žurnalistams nurodė, kad esą M. Žalimas „šimtu procentų“ nužudė jos sūnų D. Kedį, be to, ji klausė, kodėl jos dukra N.Venckienė turėtų grįžti į Lietuvą, nes esą ją gali nužudyti M. Žalimas.

Šį interviu moteris žurnalistams davė po vieno Vilniaus apygardos teismo posėdžio, kuriame buvo nagrinėjama R. Ivanausko ir E. Barauskaitės baudžiamoji byla.

M. Žalimas teigia, kad buvo apšmeižtas, nes buvo apkaltintas labai sunkiu nusikaltimu, dėl to negali lankytis viešosiose vietose. Jis L. Kedienę prašo ne tik nuteisti dėl šmeižto, bet ir priteisti 10 tūkst. Lt neturtinės žalos atlyginimą.

„Nežudžiau nei D. Kedžio, nesiruošiau žudyti L. Kedienės, ir asmens, įvardijamo Neringa“, – teismui nurodė M. Žalimas.

Valstybės saugomą liudytoją dėl šmeižto nuteisti prašanti L. Kedienė mano, kad iš buvusio D. Kedžio jai taip pat turėtų būti priteista 10 tūkst. Lt suma.