Liepos 14-osios rytą, nuo 6.00 iki 8.00 valandos policijos pareigūnai kelyje Ryga–Šiauliai–Tauragė–Kaliningradas tikrinimo tiek iš miesto išvažiuojančių, tiek įvažiuojančių automobilių vairuotojų blaivumą.

Prevencinės priemonės metu dirbo 4 policijos pareigūnų ekipažai, pareigūnai kontrolės zonoje stabdė kiekvieną transporto priemonę.

Vairuotojų blaivumo kontrolės priemonės metu policijos pareigūnai nustatė 3 neblaivius vairuotojus, kuriems alkoholio matuoklis parodė lengvą girtumo laipsnį. Taip pat buvo nustatyti ir kiti smulkūs Kelių eismo taisyklių pažeidimai, už kuriuos vairuotojams pradėta administracinė teisena.

Tokio pobūdžio eismo saugumo užtikrinimo priemones Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus pareigūnai inicijuoja dėl rajone vis didėjančio neblaivių vairuotojų skaičiaus. Dalyvaudami eisme nuo alkoholio ar kitų psichiką veikiančių medžiagų apsvaigę vairuotojai ne tik rizikuoja savo saugumu, bet ir kelia pavojų kitiems eismo dalyviams.

"Pirmadienio priemonės metu nuo tolimesnio vairavimo buvo nušalinti trys neblaivūs vairuotojai, galėję sukelti skaudžius eismo įvykius", - kalbėjo Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Kęstutis Lukošius.

Policijos pareigūnai, siekdami užtikrinti eismo dalyvių saugumą bei įgyvendindami galimų eismo įvykių prevencijos priemones, prevencinius reidus vykdys ir ateityje.