Atvykus pareigūnams paaiškėjo, kad avariją sukėlė visiškai girtas vairuotojas. Marijus A., gimęs 1977 m., vairuodamas automobilį „Opel Vectra" įsirėžė į du prie šviesoforo sustojusius automobilius: „Mitsubishi" ir „Kia Rio".

Įvykio vietoje avariją sukėlusiam vairuotojui nustatytas sunkus girtumo laipsnis - 2.89 promilės. Vaikinas teigė, kad gėrė iki antros valandos nakties ir išgėrė pusantro litro degtinės. Tikrinant girtumą promilių organizme vis daugėjo. Apie 17 valandą ligoninėje vaikinui jau nustatytas 3.03 promilių girtumas, po penkiolikos minučių - 3.29.

Automobilio „Mitsubishi" vairuotojai Loretai P., gimusiai 1979 m., patempti kaklo raiščiai, ji skundėsi pilvo ir nugaros skausmais. Nepilnamečiui Iljai N., gimusiam 2009 m., lūžo raktikaulis.

Pradėjus tirti šios eismo įvykio aplinkybes policijoje gauta pranešimas, kad Markučių gatvės kieme, automobilis „Opel Vectra" kliudė tokios pačios markės automobilį ir dar nudrožė „VW Golf" šoną.

Pasirodo, kad tai tas pats skaudžią avariją sukėlęs automobilis. Marijus gyvena name, kurio kieme įvyko incidentas.

Klaipėdos kelių policijos biure pradėti du tyrimai. Vienas dėl avarijos, per kurią sužeisti żmonės, o antras – dėl automobilio pasišalinimo iš įvykio vietos Markučių gatvės kieme.