5.54 val. policija, medikai ir ugniagesiai gavo pranešimą, kad Kaune, Lietuvių g. 21 A dega namas, o jame gali būti žmonių.

Kauno policijos pareigūnai pranešė, kad tragedijo liudininkėmis tapo tame name gyvenančios neįgalios poros kaimynė ir globėja.

5.44 val. į įvyki vietą atvykę Kauno apskr. VPK patruliai, kieme sutiko minėtų asmenų globėją ir kaimynę. Pareigūnai kartu su jomis užlipo į antrą aukštą, prie buto durų, ir bandė jas atidaryti. Durims neatsidarius, pareigūnai bandė jas atidaryti jėga, nes viduje girdėjosi moters pagalbos šauksmas, tačiau patruliai niekaip negalėjo patekti į vidų.

Buto durys atidaromos į išorę, jos buvo užrakintos, durų rankena buvo paremta iš vidaus, o, kaip sakė pati globėja, iš vidaus dar būna užstumtos ir metaline sklastimi. Pareigūnai įvertinę, kad durų be specialių įrankių išlaužti nepavyks, nedelsdami iškvietė priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnus ir greitosios medicinos pagalbos medikus bei toliau bandė atidaryti duris, kalbino, kad viduje esantys asmenys jas atidarytų.

Netrukus iš minėto buto pasklido aitrus dujų kvapas. Pareigūnai skubiai kartu buvusius asmenis išvedė į kiemą ir evakavo namo gyventojus. Išėję į kiemą pareigūnai pamatė, kad minėto buto langas yra uždarytas, o buto viduje pasirodė liepsna.

Dvi ugniagesių grandys laužė buto duris ir lipo per langą (gaisras kilo antrame aukšte).

Patekę į trijų kambarių butą ugniagesiai pamatė, kad viename kambaryje dega spinta, o virtuvėje – lubos. Bute rasti sutuoktiniai G. A. (gim. 1939 m.) ir E. A. (gim. 1937 m.).

Ugniagesiai-gelbėtojai juos išnešė iš namo. Jų būklė buvo itin sunki, medikai dar bandė juos gaivinti. Gerą pusvalandį vyko kova dėl žmonių gyvybių. Visgi 6.25 val. buvo konstatuota abiejų mirtis.