Kol kas pareigūnai kategoriškai atsisako komentuoti šį nusikaltimą. Tačiau kai kurias detales pastebėjo ir įvykio liudininkai.

Žudikas buvusio vieno iš pagrindinių „Vilniaus brigados“ vadeivų tykojo prie naujos statybos daugiabučio Trinapolio gatvėje. Maždaug vidurnaktį I. Tiomkinas atvažiavo su mergina. Jiems priėjus prie laiptinės durų, prisiartino žudikas ir iš maždaug 1-2 metrų atstumo ėmė šaudyti iš pistoleto.

Pirmus tris šūvius jis paleido I. Tiomkinui į nugarą. Ketvirtas šūvis buvo kontrolinis - į galvą. Žudikas buvo be kaukės. Iškart po šūvių jis pabėgo, o I. Tiomkino palydovė ėmė šaukti, kad kas nors iškviestų greitąją.

Atvykus policijos patruliams, greitosios pagalbos įvykio vietoje dar nebuvo. Peršautas vyras dar buvo gyvas, pareigūnai bandė su juo kalbėtis, klausė, kas šovė, bet jis kalbėti jau negalėjo.

Policininkai papildomai kvietė greitąją pagalbą, ragino skubėti. Medikai po patrulių atvykimo atvažiavo praėjus maždaug dešimčiai minučių. I. Tiomkinas netrukus mirė.

Daugiabučio, šalia kurio įvykdyta žmogžudystė, prieigos yra filmuojamos, pastate budi apsaugininkas. Paaiškėjo, kad filmuojama ir ta vieta, kur buvo sušaudytas I. Tiomkinas. Policija paėmė visus vaizdo įrašus, tačiau apie juos pareigūnai atsisako pasakoti.

2004 m. į laisvę anksčiau laiko paleistas (buvo nuteistas 10 metų, išėjo maždaug po 9) iškart susilaukė paramos iš Latvijos - ėmė važinėti brangiais automobiliais su latviškais numeriais. Vilniaus pakraštyje pasistatė namą. Jis nuolat važinėdavo į Latviją.

Dar klestėjimo laikais „Vilniaus brigada“ turėjo itin artimus santykius su Izraelyje ir Latvijoje gyvenančiais „aukšto rango“ nusikaltėliais. Net ir žurnalisto Vito Lingio nužudymas buvo planuojamas Jurmaloje.

Pastaruosius keletą metų, pareigūnų žiniomis, I. Tiomkinas daugiau laiko praleisdavo Rygoje, nei Vilniuje. Lietuvoje jis jau buvo svečias, o ne nuolatinis gyventojas. Tačiau turėjo čia turto ir kažkokių reikalų. Neoficialiomis žiniomis, ir butas Trinapolio gatvėje buvo pirktas už jo pinigus.

Nuo sekmadienio prie Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato vis privažiuoja vienas už kitą brangesni automobiliai (pareigūnai net juokauja, kad tai darosi panašu į prabangių automobilių parodą) - į apklausas atvyksta iškviesti I. Tiomkino pažįstami.