Liudininkė: po keisto garso ėmė klykti moteris

Liudininkė įvykio vietoje teigė, jog pirmiausiai pasigirdo pokštelėjimai, panašūs į šūvius, po to – moters klyksmas: „kvieskite greitąją“. Paaiškėjo, kad buvo nušautas žmogus. 

Į Įvykio vietą atskubėjo trys policijos ekipažai ir greitosios pagalbos medikai. Įvykio vietoje taip pat dirbo kinologė su šunimi, tyrėjai, jie rinko įkalčius, ieškojo ginklo, kurį užpuolikas galėjo išmesti sprukdamas. Įvykio liudytoja nurodė, kad po šūvių iš įvykio vietos nubėgo tamsiai apsirengęs žmogus.

Ieškoma kur galėjo sprukti užpuolikas ar užpuolikai.

Į nusikaltimo vietą atvyko ir Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Antonis Mikulskis, kuruojantis kriminalinę policiją. Jis DELFI patvirtino, kad nušautas žmogus.

Prie daugiabučio būriavosi smalsuoliai, tačiau policijos pareigūnai nuo jų užtvėrė kiemo aikštelę, kurioje įvykdytas nusikaltimas.

Aplinkinių namų gyventojai, girdėję šūvius, priekaištavo greitajai pagalbai, kad medikai gan ilgai važiavo pas peršautą žmogų. Vyras mirė įvykio vietoje. Medikams atvykus jis dar buvo gyvas, tačiau nuo patirtų sužalojimų netrukus mirė.

Puolė iš pasalų

Įvykio vietoje kūną apžiūrėję tyrėjai nustatytė, kad šūvius užpuolikas paleido žinodamas, kad jo nepamatys - šauta į nugarą. Vyras buvo prie pat laiptinės ir ketino eiti į vidų. Akivaizdžios keturios šautinės žaizdos. Nusikaltimo vietoje dirbę pareigūnai netruko nustatyti nušauto vyro tapatybę.

Paaiškėjo, kad nušautasis - vienas pagrindinių buvusios "Vilniaus brigados" vadeivų Igoris Tiomkinas, pravarde Timocha, buvęs artimiausias sostinę valdžiusios gaujos vadeivos Boriso Dekanidzės bendrininkas.

Ilgai slapstęsis užsienyje I. Tiomkinas buvo sučiuptas Vokietijoje ir perduotas Lietuvai. I.Tiomkinas buvo nuteistas 10 metų kalėjimo už dalyvavimą nusikalstamo susivienijimo "Vilniaus brigada" veikloje ir turto prievartavimą iš verslininko Semiono Dielniko. 2004 m. jį teismas anksčiau laiko paleido į laisvę. Išėjęs iš pataisos namų I. Tiomkinas apsigyveno futbolo klubo "Žalgiris", priklausiusio Lenkijos piliečiui Janušui Lopučiui, bazėje. Vėliau pasistatė namą Vilniaus pakraštyje esančiame Giedrakalnyje, važinėjo brangiais visureigiais ir pan. - manoma, kad už tylėjimą laisvėje like "brigados" nariai jam daug sumokėjo.

Išėjęs į laisvę I. Tiomkinas, bent pradžioje, stengėsi Lietuvoje niekuo netraukti teisėsaugos dėmesio. Manoma, kad nusikalstamą veiklą jis vykdė Latvijoje, į kurią nuolat važinėdavo.

I. Tiomkinas mafijos tėvu vadinto G. Dekanidzės laidotuvėse
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3006)