Kaip pranešė Kalėjimų departamento atstovas spaudai, antradienio naktį prižiūrėtojas pastebėjo, kaip į vieną kamerą trečiajame aukšte traukiamas paketas. Panaudojęs tam reikalui skirtą spiningą ir užmetęs specialų kablį ant virvutės, prižiūrėtojas ją nutraukė. Netrukus prižiūrėtojo rankose atsidūrė paketas, apvyniotas pilkos spalvos lipnia juosta.

Išardžius paketą jame rastas visas draudžiamų daiktų rinkinys - čia buvo penkių mililitrų talpos medicininis švirkštas su tamsiai rudos spalvos skysčiu, toks pat tuščias švirkštas, polietileno paketėlis su maždaug dviem gramais baltos spalvos miltelių, du peiliai (vienas iš jų - lenktinis), mobiliojo telefono kroviklio kištukas.

Įtariama, jog skystis - narkotinė medžiaga - aguonų ir jų dalių ekstraktas, o milteliai - psichotropinė medžiaga - amfetaminas. Vienintelis pakete rastas daiktas šiame rinkinyje netiko prie kitų - nedidelė, vos trijų centimetrų aukščio, šuns pavidalo stiklinaitė.

Kamera, į kurią buvo traukiamas paketas su visais šiais daiktais, kali trylika vyrų.

Dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis tardymo izoliatoriaus Vidaus tyrimų tarnybos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Tai jau 23-sis dėl kvaišalų šiemet pradėtas tyrimas.

Šiaulių tardymo izoliatoriuje laikomi asmenys, suimti teismo sprendimu, taip pat arešto bausme nuteisti vyrai. Šiuo metu įstaigoje yra apie 700 tokių asmenų.

Nežiūrint efektyvių apsaugos priemonių, senasis draudžiamų daiktų "transportavimo" būdas, ypač išpopuliarėjęs praėjusiais metais, toli gražu nėra pamirštas.

Tardymo izoliatoriuje uždaryti vyrai sumeistrautu "harpūnu" - specialia šaudykle pro langą į gatvę šauna medinę ar popierinę strėlę su prie jos pririštu tvirtu siūlu ar plona virvute. Anapus tvoros laukiantys suimtųjų bičiuliai prie siūlo pririša iš anksto parengtą paketą su "dovanėlėmis". Tuomet lieka jį įsitraukti į kamerą.

Ši "žvejyba" iš esmės nutrūko pernai rugsėjį suimtųjų gyvenamojo pastato langus uždengus vielos tinklu. Pastarasis buvo pritvirtintas prie metalinių maždaug dviejų metrų ilgio laikiklių. Pasak įstaigos vadovų, tardymo izoliatoriaus suimtieji tinklą vis vien įsigudrina pradraskyti.