Atvykę policijos pareigūnai nustatė, kad avarijos kaltininkė yra visiškai girta. Loretai M. nustatytas sunkus girtumas - 2,51 promilės alkoholio.

Nukentėjusysis Dovydas P., gim. 1984 m., matė visą veiksmą nuo pradžios, kol galiausiai buvo atsimušta ir į jo "Toyota Avensis".

Iš stovėjimo aikštelės išvažiavęs automobilis "Nissan Almera Tino" kirto gatvę ir savo kaire puse kliudė kitoje pusėje stovėjusio BMW galinį bamperį. "Nissan" važiavo toliau. Grįžo į savo eismo juostą, čia užvažiavo ant šaligatvio ir trenkėsi į apšvietimo stulpą.

Automobilį vairavusi moteris nesutriko dėl netikėtos kliūties, atsiradusios jos kelyje. Ji įjungė atbulinę pavarą ir, pavažiavusi atbula, ketino perjungti pirmą pavarą ir važiuoti toliau. Ji net nepajuto, kad važiuodama atbula atsirėmė į už jos stovėjusį automobilį "Toyota Avensis" ir jau ketino nuvažiuoti, tačiau čia prišoko "Toyota" vairuotojas Dovydas ir iš variklio užvedimo spynelės ištraukęs raktus iškvietė policiją.

Automobiliai apgadinti nesmarkiai. Kol atvyko policija, moteriškė siūlė susitarti, bandė aiškinti apie eismo įvykių deklaracijas, raudojo, pasakojo savo nenusisekusio gyvenimo istoriją, neva skiriasi su vyru ir t.t.

Policijos pareigūnams paaiškino, kad gėrusi vakar. Šiandien tai ne, negėrusi. Ir atvažiavo savo 14-mečiui sūnui nupirkti bandelės. Bandelės nenupirko, tačiau sukėlė avariją.

Moters automobilis nuvežtas į policijos saugomų automobilių stovėjimo aikštelę, o avarijos aplinkybes nagrinės Klaipėdos apylinkės teismas.

Beje, pradėjus gilintis į avarijos aplinkybes, paaiškėjo, kad avariją sukėlusi moteriškė - dar neseniai užėmusi aukštas pareigas Klaipėdos apskrities vyriausiajame policijos komisariate, tačiau prieš porą metų dėl sveikatos tapusi vidaus reikalų sistemos pensininke.