Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) informuoja, kad ketvirtadienio naktį Varėnos rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnai Varėnos rajono Kabelių kaimo ribose išgirdo miško keliuku važiuojantį automobilį. Jo vairuotojas judėjo išjungęs šviesas.

Kai automobilis „Rover 220“ privažiavo prie šalikelėje stovėjusių pasieniečių, šie vairuotojui nurodė sustoti. Tačiau jis nepakluso ir didindamas greitį nulėkė link Margionių kaimo.

Pasieniečiai įšoko į savo tarnybinį visureigį „Mitsubishi Pajero“ ir bėglį nusivijo. Gaudynės ilgai netruko. Staigesniame posūkyje dėl didelio greičio „Rover 220“ vairuotojas nesuvaldė mašinos, nulėkė nuo kelio ir, numušdamas kelias pušeles, įvažiavo į mišką.

Atskubėję Varėnos rinktinės kriminalistai sulaikė du automobiliu važiavusius vyrus, net nespėjusius išlipti iš mašinos. Tai buvo vairuotojas, 27-erių druskininkietis, ir keleivis, 30-metis Varėnos rajono gyventojas. Automobilyje „Rover 220“ VSAT pareigūnai aptiko 3990 pakelių cigarečių „Fest“ su Baltarusijos akcizo ženklais.
Dėl kontrabandos abiem sulaikytiesiems pradėta administracinės bylos teisena. Jiems gresia baudos nuo 10 iki 20 tūkst. litų. Be to, teismas gali konfiskuoti „Rover 220“.

Mašiną vairavusiam Druskininkų gyventojui už nepaklusimą uniformuoto VSAT pareigūno teisėtam reikalavimui sustabdyti transporto priemonę gresia dar viena administracinė bauda nuo 3 iki 4 tūkst. litų. Po apklausos abu vyrus pasieniečiai paleido. Įvykio metu kiek aplamdytas automobilis ir rūkalai saugomi Kabelių užkardoje.

Penktadienio naktį dar du kontrabandininkai įkliuvo Varėnos rinktinės Purvėnų užkardos pasieniečiams. Šalčininkų rajono Vosbūniškių kaimo ribose, apie 100 metrų nuo sienos su Baltarusija, VSAT pareigūnai sulaikė 26-erių ir 35-erių Šalčininkų rajono gyventojus bei, įtariama, jų gabentą krovinį – 3 tūkst. pakelių cigarečių „Premjer“ ir „Fest“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Šiems kontrabandininkams irgi gresia administracinės baudos nuo 10 iki 20 tūkst. litų. Be to, abu Šalčininkų rajono gyventojai valstybės sienos apsaugos zonoje buvo be čia privalomų turėti VSAT leidimų. Už šį Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimą baudžiama arba įspėjimu arba bauda nuo 150 iki 300 litų.

Po apklausos abu vyrus VSAT pareigūnai paleido. Cigaretės saugomos Purvėnų užkardoje.