Iš pradžių į automobilį BMW švediškais valstybiniais numeriais atsimušė visureigis „Mitsubishi Pajero“, kurio valstybiniai numeriai – latviški. BMW vairavęs Edgaras A., gim. 1991 m., po darbo draugo automobiliu važiavo namo. Jis stabtelėjo prie greičio slopinimo kalnelių. Pamatęs galinio vaizdo veidrodėlyje dideliu greičiu atlekiantį visureigį, bandė spustelti greičio pedalą, tačiau to neužteko ir visureigis trinktelėjo į BMW galą. Iš jo išlipę du vyriškiai pabėgo, vairuotoją palikę įvykio vietoje su pusiau nugertu sidro buteliu.

Į įvykio vietą suskubę pareigūnai nustatė, kad visureigį vairavęs Gediminas P., gim. 1971 m., yra neblaivus. Jam nustatytas vidutinis girtumas - 1.66 prom. alkoholio. Automobilis neapdraustas, be techninės apžiūros, Gediminas vairuotojo pažymėjimo neturėjo. Be to, jis daug kartų baustas už greičio viršijimą. Dar 2006 m. Gediminui buvo paskirta 3600 litų bauda už pasišalinimą iš įvykio vietos. Baudų pilietis nemokėjo. Pareigūnams vairuotojas aiškino savo teises ir kaip jie turintis dirbti. Taip pat Gediminas aiškino, kad neva tik vakar nusipirkęs šią transporto priemonę ir dabar liūdnai žiūrėjo, kaip ją išveža į policijos saugomų automobilių stovėjimo aikštelę.

Netoliese, tame pačiame Šilutės plente, prie kitos pėsčiųjų perėjos įvyko panaši avarija.

Automobilio „Opel Astra“ vairuotojas Mangirdas K., gim. 1992 m., sustojo prie šviesoforo užsidegus raudonam šviesoforo signalui. Netrukus į „Opel“ galą įvažiavo automobilis „Renault Laguna“. Kadangi šios mašinos vairuotojas buvo akivaizdžiai neblaivus, į įvykio vietą buvo iškviesta policija. Mamos automobilį vairavusiam Maksimui A., gim. 1988 m., alkoholio matuokliu nustatytas sunkus girtumas - 3.36 prom. alkoholio.

Jis aiškino, kad mamos mašinos nevairavęs, vairavęs toks draugas, kuris, esą susikrimtęs dėl padarytos avarijos pabėgo kažkur į bromą. Tai paliudyti gali jo draugė, kuri esą sėdėjusi su vaiku ant galinės sėdynės. Vyrukas svarstė, kad ji irgi matyt pabėgo, kad nėra. O kur vaikas? Ir šio nėra.

Automobilio „Opel Astra“ vairuotojas teigė, jokių kitų personažų avarijos vietoje nepastebėjęs.

Stipriai girtas Maksimas nepateikė vairuotojo pažymėjimo. Jo jis niekada neturėjo. Atvežtas į kelių policijos biuro patalpas vis spirgėjo, nenustygo vietoje ir tikino, kad jam reikia kuo greičiau dingti iš policijos, nes labai troškina. Netrukus jis pareiškė „nu gerai, aš vairavau, prisiimsiu kaltę, tik paleiskit greičiau“.

Maksimas yra aibę kartų baustas už kelių eismo taisyklių pažeidimus, yra išbandęs areštinės gultus vairavimą girtam. Jis areštine nesiskundė. Taip jis aibę kartų baustas už alkoholinių gėrimų gėrimą viešose vietose, yra pagautas vagiantis parduotuvėje, kartą sulaikytas girtas, kai švaistėsi dujiniu pistoletu.

Abiejų neblaivių avarijų autorių darbus įvertins Klaipėdos apylinkės teismas.