Taip teigia nepilnametės mergaitės, kurią A. Grėbiauskas, įtariama, pasikėsino išprievartauti, tėvas.

„Kai šį vyrą sulaikė, man pasakė, jog jis iš išvaizdos niekuo nesiskiria nuo A. Čikatilos – pamatęs supratau, kad iš tiesų tipažas tas pats – jis kaip Čikatila“, – DELFI sakė nukentėjusiosios tėvas.

Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėja Ilona Mateikienė penktadienį toliau tęsė baudžiamosios bylos, kurioje A. Grėbliauskas kaltinamas pasikėsinimu išprievartauti nepilnametę, nagrinėjimą.

Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime šiuo metu „gyvenantis“ turėjo dar kartą išvysti savo auką – teisme buvo peržiūrėtas vaizdo įrašas, kuriame užfiksuota, kaip nukentėjusioji nepilnametė ikiteisminio tyrimo teisėjui pasakoja apie savo patirtus išgyvenimus po susidūrimo su A. Grėbliausku.

Teismas nepilnametės nutarė neapklausinėti – nenorima jos dar labiau skaudinti. „Po šio įvykio ji tapo uždaresnė, dažnai sėdi namuose, – sakė mergaitės tėvas. - Praėjus dviem dienoms po įvykio dar bandžiau jos klausti, kaip viskas nutiko, bet ji paprašė tik vieno – daugiau niekada apie tai nekalbėti ir neklausinėti. Taip ir padarėme, norime, kad ji viską kuo greičiau pamirštų, nors vargu ar tai įmanoma“.

Gindamas nukentėjusiosios interesus jos tėvas pareiškė 10 tūkst. Lt ieškinį dėl neturtinės žalos atlyginimo, prašydamas šiuos pinigus priteisti iš kaltinamojo, jeigu jis bus pripažintas kaltu.

Byloje valstybinį kaltinimą palaikantis Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras Tomas Čepelionis bylą nagrinėjančiai teisėjai pasiūlė kaltinamąjį įkalinti 5 metams. Jo teigimu, bylos nagrinėjimo metu pasitvirtino ikiteisminio tyrimo metu surinkti įrodymai, jog A. Grėbliauskas Vilniuje, viename Perkūnkiemyje esančio daugiabučio lifte, bandė išprievartauti mergaitę.

A. Grėbliauskas nepripažįsta jam prokurorų pateiktų kaltinimų dėl pasikėsinimo išprievartauti penkiolikmetę mergaitę, tačiau įtikinamai taip ir negali paaiškinti, ką veikė jaunų šeimų kvartale ir su nepažįstamąja daugiabučio lifte visai kitame Vilniaus gale, nei pats gyvena.

Ikiteisminį tyrimą atlikusi Vilniaus apygardos prokuratūra nustatė, kad A. Grėbliauskas dar sausio 22-ąją, kai apie 16 val. Eitminų g. daugiabutyje pasikėsino išprievartauti penkiolikmetę mergaitę.

Paaiškėjo, kad vienoje bendrovėje kiemsargiu dirbantis vyras savo auką nusižiūrėjo dar gatvėje ir sekė ją iki pat namų.

Nepilnametė nieko įtartino nepastebėjo, todėl kai prie pat daugiabučio durų surinkusi saugos kodą pamatė nepažįstamąjį, nieko blogo neįtarė ir šį įleido į laiptinę. Baimė jos nekaustė ir tuomet, kol laukė lifto – vyras niekuo neišsiskyrė iš kitų nepažįstamų daugiabučio gyventojų.

Tačiau vos tik užėjusi į liftą mergaitė suprato, kad pakliuvo į gerai paspęstus spąstus – nepažįstamasis ją griebė už rankų ir prispaudė prie sienos. „Dabar tu man čiulpsi“, – agresyviai nusiteikęs vyras pareikalavo oralinio sekso.

Mergaitė užpuolikui dar bandė priešintis, norėjo šauktis pagalbos, bet jos burna buvo užčiaupta tvirtomis nepažįstamojo rankomis.

Laimei, vyras, nuo kurio sklido nemalonus alkoholio kvapas, mergaitės nesuspėjo išprievartauti – netikėtai liftą išsikvietė tame pačiame name gyvenanti studentė.

„Kai liftas atsidarė, nieko blogo neįtariau – priekyje stovėjo vyras, o kampe – mergaitė, – penktadienį teisme sakė liudytoja. – Tada ta mergaitė taip nedrąsiai man pasakė: „Prašau man padėkite, jis nori mane išprievartauti“. Iš pradžių nieko nesupratau, galvojau, ji juokauja, bet ta mergaitė vėl pakartojo tuos žodžius, pastebėjau, jog ji yra apsiverkusi... Supratau, kad tikrai čia kažkas ne taip – tas vyras buvo labai išsigandęs. Liepiau mergaitei ateiti iki manęs“.

Pasak studentės, nepilnametė prisipažino, jog nepažįstamasis ją atsekė iki namų, o lifte apnuoginęs jos drabužius kartą trenkė į pilvą. „Vėliau jis prisipažino, kad viskas, kaip sakė mergaitė, taip ir buvo“, - sakė liudytoja.

Sulaikyti A. Grėbliauską padėjo kitas kaimynas – tuo metu kieme buvęs vyras iš karto puolė į pagalbą.

„Mačiau, kaip ta mergaitė sugrįžo į namus, paskui ją ėjo vyras, kurį ji įsileido į laiptinę – tuo metu buvo dienos metas, nieko blogo neįtariau, bet kai atbėgęs ją pamačiau lifte, supratau, kas nutiko“, – prisipažino jis.

Liudytojas prisiminė, kaip bandė sulaikyti mergaitę išprievartauti pasikėsinusį vyrą: „Išbėgau į laiptinę ir išgirdau, kaip sparčiais žingsniais kažkas lipa į viršų – kelis kartus sakiau sustoti, niekur nebėgti, kol galop jį penktame ar šeštame aukšte sulaikiau. Klausiau, ką jis čia veikia, kur eina, tačiau jis man taip ir nieko negalėjo paaiškinti“.

„Tuo metu jau buvau iškvietęs policiją – niekur jo nepaleidau, – sakė vyras. – Supratęs, kad viskas blogai baigsis, vyras ėmė atsiprašinėti – ir tos mergaitės, ir net manęs“.

Pasak liudytojo, įtariamasis prisipažino siekęs patenkinti savo seksualinę aistrą. Tiesa, šią poziciją jis netrukus pakeitė – pamatęs atvykusius policijos pareigūnus vyras ėmė neigti savo kaltę, aiškino, jog tiesiog važiavo liftu ir nieko mergaitei nedarė.

A. Grėbliauskas kaltės nepripažįsta ir šiuo metu – kaltinamasis tikina, jog nepilnametė galbūt jį ne taip suprato.