Paaiškėjo, kad prieš nužudymą net 11 kartų teistas 47 metų vilnietis buvo sumušęs vyrą, kurį rado savo buvusios draugės lovoje, o nuėjęs pas kitą draugę padegė jos virtuvę ir pagalbines patalpas.

Su ne viena moterimi romaną užmezgęs R. Grenadierovas norėjo, kad šios net po išsiskyrimo neužmegztų jokių santykių su kitais vyrais.

Vilniaus miesto apylinkės teismas supaprastinto proceso tvarka trečiadienį išnagrinėjo baudžiamąją bylą, kurioje R. Grenadierovas kaltinamas ne tik sveikatos sutrikdymu, bet ir svetimo turto sugadinimu visuotinai pavojingu būdu.

Valstybinį kaltinimą byloje palaikanti prokurorė Julija Kryževičienė teisme sakė, kad kaltinamasis R. Granadierovas praėjusių metų rugsėjo 12-ąją atėjo į savo buvusios draugės namus ir aptiko čia besisvečiuojantį jos naująjį draugą. Tai vyrą įsiutino, todėl jis šiam kartą kumščiu smogė į veidą ir sulaužė nosį.

Be to, po mėnesio, spalio 11-ąją, R. Granadierovas atvyko pas kitą savo draugę – vyras jos namų virtuvėje krosnį apipylė degiu skysčiu ir ant grindų numetė smilkstančią cigaretę. Netrukus čia kilo gaisras, tačiau ugnį greitai pavyko sutramdyti, didelių nuostolių nebuvo padaryta.

R. Granadierovas neneigė jam pateiktų kaltinimų ir teisme pareiškė, kad dėl to, ką padarė, nė kiek nesigaili. Tuo metu paprašytas kreiptis į bylą nagrinėjantį teisėją Olegą Zaicevą su paskutiniuoju žodžiu, kaltinamasis pareiškė, kad net neturi ką pasakyti – nesvarbu, kad prokurorė jam pasiūlė skirti 9 mėnesių laisvės atėmimo bausmę.

Tuo metu kaltinamąjį ginantis advokatas Sergejus Pelšas mano, kad prokurorės pasiūlyta bausmė nėra per griežta, juoba jog vyro laukia kur kas rimtesnis teismo procesas dėl nužudymo.

„Šie nusikaltimai gana gyvenimiško pobūdžio, neatlaikė žmogus“,  pažymėjo jis.

Šiuo metu suimtas R. Grenadierovas už grotų pakliuvo praėjusių metų gruodį per didžiąsias šventes. Įtariama, kad jis žiauriai nužudė sostinės Užupio rajone butą turėjusią moterį – jos kūnas aptiktas sodo name Sakališkių gatvėje.

Nustatyta, kad moteriai buvo durta į pilvą, krūtinę, kaklą. Be to, žudikas sodo žirklėmis nukirpo kelis pirštus, nes nuo jų negalėjo nuimti žiedų.

Iš namo taip pat buvo pagrobti vertingesni daiktai.

Paaiškėjo, kad su nužudytąja jis gyveno apie pusantrų metų. Narkomanas moteriai taip apsuko galvą, kad ji net pasidarė tatuiruotę ant juosmens su mylimojo vardu, gėlėmis ir širdelėmis. Moteriškė net vežiodavo jį į čigonų taborą nusipirkti narkotikų. Sulaikytas R. Grenadierovas prisipažino, kad nusikaltimo išvakarėse vartojo heroiną.