Balandžio 26-osios vakare Rimkų gatvėje buvo sustabdytas prokuroro Aivaro Velučio (gim. 1973 m.) vairuojamas automobilis "Audi 80" - tądien kelių policininkai vykdė tikslinį reidą siekdami išsiaiškinti neblaivius vairuotojus.

Po patikrinimo paaiškėjo, jog ir šis valstybės tarnautojas prie vairo sėdo prieš tai paragavęs alkoholio - jam nustatytas lengvas girtumo laipsnis (0,88 promilės). Be to, A. Velučio automobiliui nebuvo atlikta techninė apžiūra.

Prokuroras stojo prieš teismą ir savo kaltę pripažino visiškai - aiškino, jog savaitgalį buvo sode ir išgėrė skardinę alaus, nesijautė neblaivus, tad skubiai prireikus namo ryžosi sėsti prie vairo, pastebėjo reidą vykdančius pareigūnus ir nevengė jų apvažiuoti, nors tokią galimybę turėjo.

Taip pat teisinosi, jog buvo užregistravęs savo automobilį techninei apžiūrai.

Jį nustebino tai, kad nuo tokio nedidelio kiekio alkoholio jo pėdsakų aptikta organizme. A. Velutis neslėpė, jog dirba prokuroru ir savo pareigomis pasinaudoti nebandė, savo veiksmus vertino kritiškai, gailėjosi ir buvo pasirengęs atlikti už pažeidimus skirtą bausmę.

Klaipėdos miesto apylinkės teismas nutarė A. Velučiui skirti 1 tūkst. litų baudą bei metams atėmė teisę vairuoti. Atsižvelgta į tai, jog jis už tokius pažeidimus anksčiau baustas nėra ir neturi kitų galiojančių nuobaudų. Kritiškas požiūris į savo veiksmus taip pat įvertintas kaip lengvinanti aplinkybė.

Generalinėje prokuratūroje dėl A. Velučio pažeidimų pradėtas tarnybinis patiktinimas, tačiau jau anksčiau skelbta, jog kolegos sprendimą priims tik sulaukę teismo verdikto. Klaipėdos apygardos prokuratūros vadovybės pozicija yra tokia - būtų gaila, jei A. Velučiui būtų skirta pati griežčiasia nuobauda - atleidimas, mat nuo 2005 metų sistemoje dirbantis prokuroras vertinamas kaip puikiai charakterizuojamas savo srities profesionalas, nuobaudų neturėjo, tik paskatinimus.