Išvykti iš šalies 32 metų keturių vaikų tėvui uždraudė Lietuvos paregūnai, įpareigoję jį periodiškai registruotis policijos įstaigoje. Ir, atrodo, A. Aleksandravičius dar negreit galės išvykti į Angliją – Vilniaus miesto apylinkės teismas vyrui skyrė 20 parų arešto bausmę.

Tokios sankcijos jau du kartus teistas vilnietis sulaukė dėl to, kad policininkams davė 100 litų kyšį.

Jokio išsilavinimo taip ir neįgijęs romų tautybės A. Aleksandravičius taip siekė išvengti gresiančios atsakomybės už automobilio vairavimą, kai tai suteikianti teisė yra atimta dėl Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimų.

Bylos duomenimis nustatyta, kad dar praėjusių metų gruodžio 21-ąją, apie 14.15 val., Vilniuje, Metalo g., Vilniaus apskrities VPK Kelių patrulių rinktinės pareigūnai sustabdė A. Aleksandravičiaus vairuojamą „Mercedes Benz“. Vairuotojas negalėjo pateikti teisę vairuoti suteikiančio pažymėjimo, nes jis yra atimtas 3 metams.

Kai patruliai tarnybiniame automobilyje pildė pažeidimo protokolą, A. Aleksandravičius išsitraukė penkias kupiūras po 20 litų ir įdėjo į pasą. Nors policininkai vyrui paaiškino, kad tai bus traktuojama kaip kyšis, jis nenusileido – esą juk galima susitarti.

Policininkai į kalbas nesileido ir apie duotą kyšį pranešė komisariato budėtojui, o A. Aleksandravičių sulaikė ir pristatė savo kolegoms.

Kol vyko tyrimas, iš įtariamojo buvo paimti dokumentai, jis reguliariai turėjo atvykti į komisariatą. Tai jam – didžausia bausmė, nes dėl apribojimų vyras negalėjo grįžti į Angliją pas šeimą.

Teisme jis sakė, kad tądien važiavo vienas nupirkti vaistų savo tetai, kai netikėtai jį nutarė sustabdyti policijos pareigūnai.

„Priekyje važiavusi policijos mašina staiga apsisuko ir privažiavo prie manęs, sustabdė, paprašė dokumentų, – pasakojo A. Aleksandravičius. – Kai policininkui pasakiau, kad dokumentų neturiu, jis paprašė duoti bent pasą asmens tapatybei nustatyti, aiškino, jog gausiu baudą. Tuomet pagalvojau, kad galiu sumokėti baudą vietoje – su savimi turėjau daugiau nei 1 000 Lt, bet į automobilio techninį pasą įdėjo 100 Lt“.

A. Aleksandravičius prisiminė, kad policininkai paėmė pinigus ir pasakė, jog tai bus laikoma kaip kyšis. „Tada labai susijaudinau, pasimečiau“, – sakė vyras.

Jis tikino, kad suvokia, jog padarė nusikaltimą ir yra pasiruošęs už jį atsakyti – tiesiog nori kuo greičiau išvykti iš Lietuvos.