Dienraštis „Le Soir“ penktadienį rašo, kad V. Česonis, pravarde Sonia, buvo įkalintas Belgijoje esančiame Lantino kalėjime po ilgų šešerius metus trukusių ekstradicijos procedūrų.

Nepaisant dar 2008 m. vasarį Liege'o teisme jam pareikštų kaltinimų dėl prabangių automobilių vagių tinklo ir prašymų nedelsiant jį suimti, vyras ir toliau laisvai gyveno Lietuvoje bei netgi keliavo po užsienį.

Belgijos teisėsaugininkams buvo nurodoma, kad jis negali būti išduotas Belgijai dėl medicininių priežasčių. Pasak dienraščio, galiausiai belgų atlikta dar viena medicininė analizė galiausiai įtikino lietuvių teisėsaugą leisti ekstradiciją.

57 metų V. Česonis yra sietas su Kauno nusikaltėlių autoritetu Henriku Daktaru – dar 1987 m. jis kartu su H.Daktaru bei dar keliais gaujos nariais buvo nuteistas už vagystę.

Tuo metu jo sūnus Mindaugas Česonis bandė siekti politiko karjeros – skandalingojo Vytauto Šustausko vadovaujamos partijos sąraše jis buvo įrašytas devynioliktas. Po reitingavimo mažai kam žinomas jaunuolis pakilo vos trimis vietomis, todėl į miesto tarybą nepateko, tačiau čia buvo išrinktas H. Daktaro sūnus Enrikas Daktaras.

Vėliau jis su M. Česoniu buvo sulaikyti ir nuteisti.