Siekiant užtikrinti žmonių saugumą, buvo sutelktos gausios policijos pajėgos, nedelsiant įvestas planas „Skydas“, į įvykio vietą išvyko policijos pareigūnai ne tik iš Jonavos, bet ir Kauno, Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai, ugniagesiai.

Bendrovėje buvo sudarytas ekstremalių situacijų centras, kuriame dirbę bendrovės ir policijos pareigūnai nuosekliai vykdė specialiame plane numatytas priemones. Pareigūnai tikrino įmonės teritoriją, atliko visus būtinus veiksmus, siekiant nustatyti asmenį, anonimiškai pranešusį apie galimai padėtą sprogmenį, praneša Kauno apskrities policija.

Naktį iš ketvirtadienio į penktadienį, apie 2 val., buvo nustatytas ir sulaikytas įtariamasis – A. D., gimęs 1970 m., gyvenantis Bazilionių kaime, Jonavos r.

Jam nustatytas 1,65 promilės girtumas, vyras uždarytas į Kauno apskrities policijos areštinę. Įtariamasis neteistas, yra anksčiau baustas už administracinius teisės pažeidimus.

Jonavos rajono policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas d4l melagingo pranešimo apie visuomenei gresiantį pavojų ar ištikusią nelaimę. Už tokio pobūdžio nusikalstamą veiką baudžiama bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų. Įtariamajam bus pareikštas ieškinys dėl žalos atlyginimo.