Prokuroro prašymu nutarta konfiskuoti svetimu vardu registruotą ir nusikaltimo vykdymui naudotą sodybą su visais pastatais ir įrengimais narkotinėms medžiagoms auginti bei gaminti. Dėl paskirtų kardomųjų priemonių pažeidimo nuteistąjį nutarta suimti teismo salėje ir piniginį užstatą – 30 tūkst. litų – pervesti valstybei.

Valstybinį kaltinimą teisme palaikęs Panevėžio apygardos prokuratūros ONKT skyriaus prokuroras Ramūnas Pačebutas teigia, kad kaltinamasis, prieš kelerius metus demaskuotas stambiu mastu užsimojęs auginti ir platinti narkotines medžiagas – kanapes ir jų dalis, tyrimo metu buvo pasislėpęs užsienyje. Ne kartą kone visose Vakarų Europos ir Skandinavijos šalyse už vagystes teistą panevėžietį surasti ir pargabenti padėjo paskelbta paieška ir mūsų valstybės Eurojuste atstovai.

Panevėžietis kartu su bendrininkų grupe nutaręs stambiu mastu verstis kanapių auginimu, prieš šešerius metus Panevėžio rajono Juodikonių kaime giminaičio vardu įsigijo sodybą, pastatus aptvėrė tvora, prie namo sienų pritvirtino signalų perdavimo įrenginius ir vaizdo kameras, sumontavo signalizaciją. Namas ir pagalbiniai pastatai buvo apšiltinti, tamsiu audiniu uždengti langai buvo sutvirtinti metalinėmis grotomis. Buvo atgabentos lentynos vazonams sustatyti, įrengta ventiliacijos sistema, sumontuoti šviestuvai, laistymo sistema, džiovintuvai ir kitos priemonės, reikalingos auginti kanapėms ir šioms narkotinėms medžiagoms gaminti.

Dar vieną būstą – garažą neteisėtam verslui kanapių augintojas svetimu vardu nusipirko mieste. Tam jis panaudojo suklastotą tapatybės kortelę, kurią pateikė prašydamas priimti į garažų kooperatyvą, praneša Panevėžio apygardos prokuratūra.

Ikiteisminį tyrimą atlikę Panevėžio apskrities VPK ONTB pareigūnai nustatė, kad T. R kartu su bendrininkų grupe augino 116 vienetų kanapių augalų ir pagamino labai didelį kiekį 2917,094 gramo narkotinės medžiagos – kanapių ir jų dalių.

Baudžiamasis kodeksas už neteisėtą disponavimą labai dideliu narkotinių ir psichotropinių medžiagų kiekiu turint tikslą platinti numato laisvės atėmimo bausmę iki 15 metų.