Pasieniečiai šiame automobilyje aptiko beveik 9 tūkst. pakelių cigarečių.

Trečiadienį vakare Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Lazdijų rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus ir Specialiosios paskirties užkardos pareigūnai Kalvarijos savivaldybės Raudeniškių kaimo ribose patikrinimui stabdė automobilį „VW Passat“. Jo vairuotojas nepakluso VSAT pareigūnų reikalavimui sustoti ir, vengdamas sulaikymo, kliudė tarnybinio automobilio „Renault Koleos“ galinę dalį.

Toliau „VW Passat“ vairavęs asmuo pavojingai važiavo link netoliese stovėjusio pasieniečio, sukeldamas jo gyvybei pavojų. Atšokdamas nuo tiesiai į jį važiavusio automobilio pareigūnas iš tarnybinio pistoleto dukart iššovė į „VW Passat“ ratus. Šio vairuotojas ir toliau nestojo. Čia pat buvę pasieniečiai spėjo ant kelio patiesti priverstinio stabdymo juostą, vadinamąjį „ežį“. Jį pervažiavęs bėglys nulėkė į Raudeniškių kaimą.

Nusiviję pasieniečiai po kelių minučių aptiko „VW Passat“ pradurtomis padangomis nuvažiavusį nuo kelio į griovį. Vairuotojas buvo spėjęs pasprukti, praneša VSAT.

Automobilyje pareigūnai aptiko 8990 pakelių cigarečių „Viceroy Red“ su Rusijos akcizo ženklais. Tokio krovinio vertė Lietuvoje, įskaičiavus visus mokesčius, yra apie 66 tūkst. litų.

VSAT Lazdijų rinktinėje dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėtas ikiteisminis tyrimas. Cigaretės ir „VW Passat“ saugomi Lazdijų rinktinėje.