Prokurorė už tyčinį labai sunkų nusikaltimą teisiamajam siūlė skirti 12 metų laisvės atėmimo bausmę.

Praėjusių metų rudenį du sodų kaimynai, surinkę obuolius ir juos išgabenę į supirkimo punktą, vakare susėdo atšvęsti derliaus nuėmimo pabaigtuves. Vėliau vyrai susipyko, nes kaimynas, užsisėdėjęs pas namelio šeimininką, niekaip nenorėjo eiti namo. Konflikto baigtį nulėmė supykusio šeimininko pagriebtas peilis, kuriuo jis smogė kaimynui į petį. Buvo iškviesta greitoji pagalba, tačiau dūris buvo mirtinas, praneša prokuratūra.

Pasak neįgalaus nužudytojo artimųjų ir jį pažinojusių liudytojų, jis buvo nuolankaus būdo ir neagresyvus žmogus.

Valstybinį kaltinimą palaikiusios Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorės, dabar Panevėžio apylinkės vyriausiosios prokurorės Sandros Povilonienės teigimu, teisiamasis tyčinę veiką siekė paneigti būtinosios ginties versija, tačiau šioje rajono policijos komisariato pareigūnų per trumpą laiką ištirtoje byloje surinkti duomenys ir specialistų išvados patvirtino, kad vyras buvo nužudytas peilio smūgiu iš už nugaros.

Pasak prokurorės S. Povilonienės, taip pat vadovavusios ir šio nusikaltimo tyrimui, baudžiamąją atsakomybę sunkinanti aplinkybė, turėjusi įtakos nusikaltimo įvykdymui, buvo apsvaigimas nuo alkoholio.

Baudžiamasis kodeksas už gyvybės atėmimą kitam žmogui numato laisvės atėmimą nuo 7 iki 15 metų.