Vilniaus miesto apylinkės teismas ketvirtadienį atvertė finansinėmis machinacijomis įtariamo verslininko Sergejaus Rachinšteino sūnaus administracinio teisės pažeidimo bylą – 23 metų Erikas Rachinšteinas kaltinamas ne tik vairavęs neblaivus, bet ir policijos pareigūnams nepateikęs transporto registracijos dokumentų.

Iš Klaipėdos į Vilnių atsiųstą bylą atvertusi teisėja Nida Vigelienė buvo priversta iš karto ją ir užversti – E. Rachinšteinas pareiškė, jog jam yra būtinas advokatas, o be jo nesutinka, kad vyktų procesas.

„Taip jau gavosi, dar nespėjau susirasti advokato“, – sakė jis.

Atrodo, kad jaunasis Rachinšteinas seka tėvo pėdomis – S. Rachinšteino baudžiamoji byla, kuria jį prokurorai siekia nuteisti dėl sukčiavimo, šiuo metu dėl įvairių priežasčių yra įstrigusi Vilniaus apygardos teisme.

E. Rachinšteinas teisme neslėpė, kad žino visus jam policijos pateiktus kaltinimus – nors sulaikytas ir atsisakė pasiimti bei pasirašyti protokolą, tačiau dar prieš dvi savaites buvo atvykęs į teismą ir susipažino su byloje esančiais dokumentais.

Teisėjos paklaustas, kur šiuo metu dirba, E. Rachinšteinas nesugebėjo tiksliai į klausimą atsakyti: „Vienoje įmonėje vadybininku“. Paprašytas ją įvardyti, milijonieriaus sūnus tik skėsčiojo rankomis: „Nepamenu pavadinimo – iš susijaudinimo užmiršau“. Būtent dėl to teismas nutarė kreiptis į „Sodrą“ – bus prašomas nurodyti, kur jis dirba.

Bylos duomenis, E. Rachinšteino vairuojamą automobilį policijos pareigūnai dar kovo 22-osios vakarą, apie 23.20 val., sulaikė Klaipėdoje, Naujojo Sodo g.

Kadangi vairuotojas pareigūnams sukėlė įtarimų, nutarta jį patikrinti alkoholio matuokliu – jis parodė, kad E. Rachinšteinas yra gerokai apsvaigęs. Jam nustatytas 1,86 prom. girtumas.

Be to, neblaivus vairuotojas pareigūnams nepateikė transporto priemonės registracijos dokumentų – taip ir liko neaišku, ar jis tuo metu jų tiesiog neturėjo, ar iš susijaudinimo nerado automobilyje.

Nors E. Rachinšteinas šiuo metu galiojančių administracinių nuobaudų neturi, tačiau anksčiau jis už įvairius Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimus yra baustas net keliolika kartų – jo padarytos nuobaudos vos tilpo keturiuose puslapiuose.

Jeigu teisme pasitvirtins E. Rachinšteinui pateikti kaltinimai, jam grės bauda vairuotojams nuo dviejų iki trijų tūkstančių litų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo dvejų iki trejų metų arba administracinis areštas nuo dešimties iki trisdešimties parų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo dvejų iki trejų metų.

Anksčiau žiniasklaida yra skelbusi, kad S. Rachinšteino sūnus buvo įsivėlęs į skandalą, kai sumušė grožio konkurse „Mis Lietuva“ dalyvavusią ir „Mis publika“ titulą pelniusią manekenę Elitą Citovičiūtę. Tiesa, į teisėsaugos pareigūnus ji nepanoro kreiptis.

Tuo metu jo tėvas šiuo metu yra teisiamas dėl sukčiavimo, neseniai pareigūnai pradėjo dar vieną tyrimą dėl galimo Europos Sąjungos (ES) lėšų grobstymo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (162)