Kauno apylinkės teismas gruodžio mėnesį L. Jablonską už grotų pasiuntė ketveriems metams. Šį teismo sprendimą apskundė tiek prokuroras Mindaugas Šukys, tiek pats L. Jablonskas.

Pirmos instancijos teismo sprendimu, L. Jablonskas taip pat turės padengti civilinius ieškinius – šeimą praradusiam Valiui Vaičaičiui priteista beveik 483 tūkst. Lt neturtinės žalos. L. Jablonskas taip pat turės padengti advokato bei laidotuvių išlaidas.

Žuvusios seseriai Onai Žilinskienei nuteistasis įpareigotas atlyginti 50 tūkst. Lt neturtinės žalos. Tai yra keturis kartus mažiau, nei ši prašė.

Kauno apygardos teismas atmetė prokuroro prašymą griežtinti bausmę L. Jablonskui, nes „tam nėra teisinio pagrindo“.

Tačiau teismas patenkino nuteistojo prašymą mažinti neturtinę žalą V. Vaičaičiui – nuo 483 tūkst. Lt Kauno apygardos teismas žalą sumažino iki 200 tūkst. Tokiu būdu, L. Jablonskas iš viso turės atlyginti 250 tūkst. Lt, vietoje anksčiau priteistų 533 tūkst. Lt.

Prašo maksimalios bausmės

Prokuroras prašė L. Jablonskui skirti maksimalią bausmę – 8 metus. Atsižvelgiant į tai, kad L. Jablonskas savo kaltę pripažino ir davė išsamius parodymus, siūloma jam skirti galutinę 5 metų 4 mėnesių laisvės atėmimo bausmę, ją atliekant atvirojoje kolonijoje.

Tuo tarpu L. Jablonskas prašo sumažinti V. Vaičaičiui priteistą sumą, o O. Žilinskienės civilinį ieškinį apskritai atmesti.

Dar pirmajame teismo posėdyje L. Jablonskas savo kaltę visiškai pripažino.

„Norėčiau dar kartą atsiprašyti žuvusiųjų artimųjų. Nuoširdžiai gailiuosi dėl savo poelgio tragiškų padarinių“, - trečiadienį teigė L. Jablonskas.

Rėžėsi nestabdęs

DELFI primena, kad tragiška avarija įvyko 2013 metų liepos 3-iosios vakarą, Važiuodamas Baltų prospektu L. Jablonskas nepraleido per perėją ėjusios mergaitės su mama.

Vaikino vairuojamas „BMW 525D“ į žmones rėžėsi taip stipriai, kad moters palaikai nulėkė apie pusšimtį metrų nuo perėjos. Atskubėję medikai jau nieko negalėjo padėti nei devynerių metų mergaitei, nei jos 43 metų mamai – abi žuvo vietoje.

Vienas automobilis ties pėsčiųjų perėja pirmoje eismo juostoje sustojo praleisti pėsčiųjų, tuo tarpu L. Jablonskas antra eismo juosta lėkė kaip lėkęs. Tai baigėsi tragiškai.

Nustatyta, kad nelaimės metu vaikinas nebuvo apsvaigęs nei nuo alkoholio, nei nuo narkotinių medžiagų.

Iki šio tragiško įvykio vos per dvejus metus už vairo L. Jablonskas buvo patekęs į dar dvi avarijas. Vienos iš jų metu L. Jablonsko vairuojamas „VW Golf“ Minkovskių gatvėje rėžėsi į stulpą. Per stebuklą, nei J. Jablonskas, nei kartu su juo važiavęs jaunuolis nenukentėjo.