Automobilis priklauso vienai Marijampolės įmonei, prekiaujančiai automobiliais. Jos direktorius neseniai grįžo iš Vokietijos ir paaiškino, kad šiuo automobiliu naudojosi jo šeimos nariai. Aiškinama, kad incidento dieną jo sūnus L. K. (gim. 1989 m.), automobilio "Subaru" vairą perdavė piliečiui R. A. (gim. 1977 m.,) gyvenančiam netolimame Netičkampio kaime.

Marijampolės pareigūnai po publikacijos internete mikliai rado paslaptingąjį "Subaru". Ant automobilio galinio bamperio rasti, įtariama, čia buvusio mechanizmo, kuris leido važiuojant uždengti valstybinį numerį, pėdsakai.

Antradienį piliečiui R. A. surašytas administracinių teisių pažeidimo protokolas už tai, kad neturėdamas vairuotojo pažymėjimo, Marijampolėje vairuodamas automobilį "Subaru", lenkė kitą automobilį prieš pėsčiųjų perėją, staiga stabdė prieš kitą mašiną, nors nebuvo būtinybės, keturis kartus sukdamas į dešinę neparodė posūkio, pavojingai lenkė, priversdamas kitą automobilį pakeisti važiavimo kryptį. O įvažiavęs į Vingio gatvę užmaskavo valstybinius numerius.

Piliečio R. A. teismo posėdis Marijampolėje paskirtas birželio 9 d.

Marijampolietis L. K., automobilio savininko sūnus, už automobilio perdavimą asmeniui, kuris neturi vairuotojo pažymėjimo, nubaustas 100 litų bauda.

Visi šios istorijos dalyviai teigia nieko nežinantys apie numerio paslėpimo įrangą.