Automobiliu važiavo keturi Biržų ir Panevėžio r. gyventojai. Jų mašiną stabdė policija, tačiau vairuotojas nepakluso. Policininkai didžiuliu greičiu lekiantį "BMW-530" vijosi nuo Biržų.

Panevėžio link važiavęs BMW netoli Pasvalio, prie Jurgėnų, nulėkė nuo kelio. Mašina visiškai sudaužyta, ji virto metalo laužo krūva.

Vairuotojas R. Ž. (gim. 1992 m.) buvo prispaustas. Jį ištraukė ugniagesiai. Labai sunkiai sužalotas, komos ištiktas vaikinas išvežtas į Panevėžio ligoninę. Beje, iš šio vaikino jau anksčiau atimtas vairuotojo pažymėjimas.

Kiti trys (du gimę 1996 m., trečiasis - 1985 m.) išvežti į Pasvalio ligoninę. Pasak Pasvalio policijos pareigūnų, po apžiūros medikai nusprendė, kad į ligoninę guldyti reikia tik vieną, kiti du gali gydytis ambulatoriškai. D. G. (gim. 1985 m.) pervežtas į Panevėžį, jis irgi gydomas reanimacijos skyriuje.

BMW priklauso vairuotojo motinai.

Biržų r. policijos viršininkas Marius Jablonskas DELFI papasakojo, kaip prasidėjo gaudynės. 10.20 val. Biržų policijai kolegos iš Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato pranešė, jog gautas telefoninis pranešimas - skambinusiam žmogui įtarimų sukėlė BMW, važiavusio link Biržų, vairavimas, pranešėjas įtarė, kad vairuotojas neblaivus.

Biržų policijos patrulių ekipažas nuvažiavo prie miesto ribos ir ėmė laukti įtartinojo BMW. Staiga pamatė nurodytą automobilį atvažiuojantį jau nuo Biržų pusės. Reikalavimui sustoti vairuotojas nepakluso. Patruliai ėmė vytis įjungę sireną ir švyturėlius, per garsiakalbį reikalaudami sustoti, tačiau BMW vairuotojas tik didino greitį.

Tada biržiečiai informaciją apie bėglius perdavė kolegoms Pasvalyje, kurie perėmė persekiojimą.