Incidentas įvyko trečiadienį apie 14 val. Šiauliuose, Tilžės gatvėje esančio mados ir laisvalaikio centro požeminėje automobilių stovėjimo aikštelėje.

Kilus konfliktui dėl automobilio „Peugeot 206″ pirkimo-pardavimo sandorio, automobilio pardavėjas A. P. (gim. 1984 m.) sumušė nėščią automobilio pirkėją I. Š. (gim. 1990 m.).

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Gailutė Smagriūnienė Etaplius.lt pasakojo, kad ginčas kilo, kai perkamo automobilio dokumentus apžiūrėjusi moteris pastebėjo, jog „Peugeot 206″ priklauso ne pardavėjui, o kitai moteriai.

Pirkėja panoro pirkimo-pardavimo sandorį sudaryti su automobilio savininke. Pardavėjui nesutikus, moteriai kilo įtarimų. Ji paėmė automobilio raktelius ir dokumentus bei pareiškė, kad kreipsis į policiją.

Automobilį parduoti bandęs vyras suduodamas delnu į veidą ir smūgiuodamas į pilvą sumušė nėščiąją. Negana to, vyras sugadino moters planšetinį kompiuterį ir mobilųjį telefoną.

Respublikinės Šiaulių ligoninės Moters ir vaiko klinikos Nėštumo patologijos skyriaus vedėjas Alvydas Domarkas Etaplius.lt teigė, kad atlikus echoskopiją nustatytas 24 savaičių nėštumas, placentos atsiskyrimas bei kraujosruva.

Vaisiaus judesius nėščioji jautė, tačiau šiuo atveju motinos gyvybei galimai gresiantis pavojus svarbiausia, dėl ko ji perkelta tolimesniam gydymui į Kauno klinikos Akušerijos-ginekologijos kliniką.

Nors, pasak akušerio ginekologo A. Domarko, pacientės būklė nėra sunki, kraujavimas sustabdytas. Tačiau dėl atsidalinusios placentos gali įvykti priešlaikinis gimdymas arba gali tekti atlikti operaciją, gelbstint motinos gyvybę.

Policijos pareigūnai sulaikė ir į areštinę uždarė įtariamąjį A. P.