Siekdama išsiaiškinti, kas ketvirtadienio naktį sukėlė gaisrą šešių aukštų vienos žvaigždutės viešbutyje "Paris-Opera", policija ir toliau tęsia paiešką jo griuvėsiuose.

Tarp žuvusiųjų yra 10 vaikų. Dar 11 žmonių buvo sunkiai sužeisti, o 42 patyrė nesunkius sužalojimus. Tai buvo vienas tragiškiausių gaisrų Prancūzijos sostinėje per pastaruosius 32 metus. Įsisiautėjusi ugnis visiškai sugriovė viešbutį, įsikūrusį šalia brangios universalinės parduotuvės "Galeries Lafayette" ir XIX amžiuje statytos operos "Garnier".

Gaisro priežastis kol kas neaiški, bet požymių, kad tai būtų buvęs tyčinis padegimas ar teroro aktas, nėra. Prasidėjus tyrimui policijos šaltiniai teigė, jog gaisro priežastis neabejotinai buvo "nelaimingas atsitikimas". Įvykį tiriantys pareigūnai mano, kad gaisras galėjo kilti pirmojo aukšto kambaryje, kuriame stovėjo mikrobangų krosnelė.

Šiame nebrangiame viešbutyje apsistodavo tiek pigesnės nakvynės ieškantys turistai, tiek ir vargingos šeimos, kurioms jis tapdavo laikinaisiais prieglaudos namais.

Tarp sužeistųjų yra Prancūzijos, JAV, Portugalijos, Senegalo, Dramblio Kaulo Kranto, Tuniso ir Ukrainos piliečiai. Informacijos apie žuvusiųjų tapatybę kol kas nėra.