Žalą įvertino „kukliai“

Tai ne vienintelis R. Kairio reikalavimas – jis taip pat prašo sustabdyti D. Dargio knygų „Tikroji Daktarų istorija“ ir „Kruvinas mafijos maršrutas“ leidybą. Šiose knygose minima R. Kairio pavardė.

Antradienį Kauno apylinkės teisme vyko taikomasis posėdis. Abiems pusėms duota kiek daugiau nei mėnuo susitaikymui. Tiek D. Dargis, tiek R. Kairys teisme teigė, kad linkę siekti sutarimo.

Iš žurnalisto R. Kairys reikalauja daugiau nei trečdalio milijono litų. Verslininkas pripažino, kad suma gali būti ir mažesnė.

„Ši suma – iš kuklumo, nes gerbiu žurnalistus ir suprantu, kad jie turi rašyti. Tačiau šis žurnalistas pateikė nepatikrintus faktus. Dėl to aš turėjau labai daug problemų, net išsikėliau gyventi iš Kauno. Pasekmės labai liūdnos – mano gyvenimas apsivertė visu 100 proc.“, - teisme kalbėjo R. Kairys.

Kaltės nemato

Žurnalistas knygoje aprašė 2000 metais įvykdyta nusikaltimą, kai vieno “daktarų” lyderių Egidijaus Abariaus namuose buvo nužudytas darbininkas Edmundas Borodinas.

E. Borodino kūnas, kuris buvo paslėptas Kulautuvos (Kauno r.) miškuose, rastas 2009 metais.

Kaltinimai dėl šio nusikaltimo buvo pareikšti keliems su „Daktarų“ grupuote sietiems asmenims, tarp jų ir R.Kairiui, tačiau suėjus senačiai R.Kairys liko laisvėje.

„Tai visiškas absurdas. Ypač tas dalykas, kad prašo knygas išimti iš prekybos. Žmogus paminėtas pakankamai epizodiškai. Nesuvokiu tokio dalyko, tačiau patiko, kad mano knygos yra istorija. Jis sako, kad reikia išimti knygas, nes tai yra istorija, palikimas ateities kartoms, jo manymu (…). Nieko baisaus nebuvo parašyta. Viskas buvo plačiai žiniasklaidoje aprašyta. Nemanau, kad padariau kažkokį nusikaltimą“, - DELFI teigė D. Dargis.

Kraupaus nusikaltimo užsakovo brolis

Beje, R. Kairys yra vyresnysis liūdnai pagarsėjusio ir šiurpų nusikaltimą užsakiusio Pauliaus Kairio brolis.

Praėjusių metų pradžioje Kauno apygardos teismas priėmė nuosprendį, kuriuo P. Kairį pripažino kaltu užsakius sužaloti merginą ir informacijos apie jos privatų gyvenimą rinkimu.

Teismas nusikaltėliui skyrė 11 metų laisvės atėmimo bausmę. Egzekuciją įvykdžiusiam anksčiau jau teistam Povilui Butėnui teismas skyrė devynerių metų laisvės atėmimo bausmę

P. Kairys užsakė sieros rūgštimi apipilti savo buvusią draugę. Prieš kelias dienas Lietuvos Aukščiausis teismas atmetė P. Kairio skundą ir paliko galioti Kauno apygardos teismo sprendimą.