Avarija įvyko netoli Bžegų miesto (Lenkija) apie 11 val. Lietuvos laiku. Lenkijos policija praneša, kad kelionių autobusą, norėjusį persirikiuoti iš pirmosios eismo juostos į antrąją, lenkė ta pačia kryptimi važiavęs BMW. Pagal policijos pranešimą, bandydamas išvengti susidūrimo BMW vairuotojas išvažiavo į priešpriešinio eismo juostą ir susidūrė su „Volkswagen Passat“.

Abiejų automobilių nuolaužos apgadino dar tris automobilius tuo metu važiavusius lengvuosius automobilius „Toyota Avensis“, „Citroen“ ir „Mitsubishi“. Į įvykio vietą buvo iškviestas gelbėtojų sraigtasparnis.

Avarijoje iš viso nukentėjo penki asmenys, trys iš jų buvo išgabenti į ligoninę. Policijos duomenimis, visi vairuotojai buvo blaivūs. Vienas jų – žinomas Lenkijos boksininkas.

Turistai keliavo su kelionių organizatoriaus „Ditmos projektai ir ko“ autobusu. Gidė rokiškėnus ramino, jog netrukus kelionė bus tęsiama, o keliautojai pamatys viską, kas buvo suplanuota. Tačiau kelionės planai sutriko, nes dėl avarijos tyrimo rokiškėnai daug laiko turėjo praleisti netoliese esančioje degalinėje, o po to buvo nugabenti ne į viešbutį, kaip žadėta, bet į mokyklą. Todėl rokiškėnai nuogąstavo, kad jų planai aplankyti suplanuotus objektus gali žlugti.

Keliautojams susidarė įspūdis, kad lenkų policija tyčia delsė paleisti rokiškėnų grupę, nes avarijoje buvo sužalotas žinomas Lenkijos boksininkas, važiavęs BMW automobiliu.

Į avariją patekusiu autobusu važiavo 49 rokiškėnai. Po nelaimės kelyje ir ilgo laukimo jiems buvo atsiųstas lenkų autobusas. Telefonu vienas rokiškėnų pasakojo, jog jie spėjo aplankyti druskos kasyklas, padarė ekskursiją po miestą, o apie 22 val. Lietuvos laiku jau keliavo į viešbutį. Rytoj jie turėtų aplankyti Zakopanės miestą.