DELFI primena, kad naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį, apie vidurnaktį, Klaipėdos apskrityje, kelyje Palanga - Klaipėda, netoli kelio į Nemirsetą, šūviai paleisti į UAB „Askoldas“ bendrasavininką Vladislavą Polegoško ir vadovą Valerijų Fedorcovą.

Portalo ve.lt turimais duomenimis, verslininkų „Volvo XC60“, įtariama, taranuotas „Renault“ automobiliu, o dėl smūgio pastarajam galėjo būti sugadintos priekinės vairuotojo pusės durelės, priekinis buferis, apšvietimo žibintas, posūkis.

Neatmetama, kad nusikaltimas buvo planuotas iš anksto. Bylai vadovaujantis prokuroras Ruslanas Ušinskas DELFI sakė, kad nusikaltimo vietoje surinktos kulkos ir gilzės penktadienį perduotos tyrimui. Greičiausiai, užpuolikai naudojo ne savadarbius ginklus. Iš ko šauta, nustatys ekspertai.

Pirminiais duomenimis, verslininkus užpuolikai smūgiu į „Volvo XC60“ šoną privertė sustoti ir išlipti iš automobilio. Tuomet ir paleista šūvių serija. Nušautas V. Polegoško. Manoma, kad į nužudytąjį ginkluoti užpuolikai paleido, mažiausiai, aštuonias kulkas.

Sunkiai sužeistas V. Fedorcovas sugebėjo pabėgti į miškų pusę. Šiuo metu jis medikų rankose. Vyrui atlikta operacija, jis atgavo sąmonę. Anot prokuroro, su juo pavyko pasikalbėti, tačiau V. Fedorcovas nesakęs, kad anksčiau būtų sulaukęs grasinimų susidoroti.

Bendrovė „Askoldas“ verčiasi jūreivių įdarbinimu užsienyje. Portalo Rekvizitai.lt duomenimis, šiuo metu įmonėje dirba 13 darbuotojų, įmonė skolų neturi, jos ekonominė būklė vertinama kaip labai gera.

Dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 129 str. 2 d. 7 p. (tas, kas nužudė kitų žmonių gyvybei pavojingu būdu).

Ikiteisminį tyrimą atlikti pavesta Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro pareigūnams. Ikiteisminį tyrimą koordinuoja Lietuvos kriminalinės policijos biuras, o kontroliuoja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius.

Policija prašo atsiliepti žmonių, turinčių bet kokios reikšmingos informacijos, galimai susijusios su šiuo nusikaltimu. Informaciją prašome teikti Policijos departamentui prie Vidaus reikalų ministerijos anoniminio pasitikėjimo telefonu (8 5) 272 5372.