Buvęs vyriausiasis komisaras, Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininkas A. Matonis kreipėsi į VAAT, prašydamas panaikinti Lietuvos policijos generalinio komisaro šių metų kovo 31 d. įsakymą, kuriuo buvo atleistas iš vidaus tarnybos, panaikinti Policijos departamento balandžio 1 dienos sprendimo dalį, kuria atsisakyta atleisti jį iš vidaus tarnybos pačiam prašant bei pakeisti atleidimo iš pareigų teisinį pagrindą ir pripažinti, kad A. Matonis iš pareigų atleistas savo noru nuo balandžio 8 dienos.

Pareiškėjas mano, kad įsakymas priimtas pažeidžiant tarnybinio patikrinimo procedūras, nesudarius galimybės pateikti visų paaiškinimų, neišsprendus visų jo prašymų.

Pasak A. Matonio, tarnybinis patikrinimas jo atžvilgiu atliktas tendencingai, skubotai, nuodugniai neištyrus visų aplinkybių, reikšmingų jo veiksmams, įvertinti, o tarnybinio patikrinimo išvada prieštarauja Konstitucijai, pažeidžia teisingumo, proporcingumo, lygiateisiškumo principus. Pareiškėjo teigimu, Policijos departamentas nepagrįstai atsisakė tenkinti jo prašymą atleisti iš vidaus tarnybos paties prašymu, rašoma teismo pranešime.

ELTA primena, kad vienas profesionaliausių šalies kriminalistų A. Matonis kovą įkliuvo neblaivus prie vairo. Teismas dėl to nagrinėja administracinių teisės pažeidimų bylą.

Antradienį paaiškėjo naujasis Lietuvos kriminalinės policijos biuro vadovas, kuriuo tapo 38-erių metų iki šiol Ukmergės rajono policijos komisariato viršininko pareigas ėjęs Rolandas Kiškis.