Utenos policija informuoja, kad vasario 17 d. Utenos rajone, Tauragnų seniūnijoje, Vokietijos piliečio sodyboje buvo įvykdyta vagystė - pavogtas vertingas tapybos darbas - žinomo Lietuvos menininko Gitenio Umbraso (1961 m.) sukurtas triptikas, Vokietijos piliečio šeimos istorijos tema.

Lietuvos visuomenei labiausiai žinomi šio autoriaus darbai - „Stebuklo“ plytelė Katedros aikštėje, „Stiklių“ viešbučio fasado freska, žuvusių laisvės kovotojų įamžinimas KGB rūmų akmeninėse plokštėse ir daugelis kitų meno kūrinių.

Gitenis Umbrasas prie šiuo metu ieškomo tapybos darbo su pertraukomis dirbo 8 metus ir baigė tapyti 2003 m. Kūrinys yra unikalus tiek atlikimo technika (medis, aliejiniai dažai, sidabras), tiek savo istorija.

Paveikslas nutapytas ant medinio pagrindo, kuris buvo pagamintas iš specialiai šiam tikslui iš Vokietijos piliečio tėvonijos atvežtos ąžuolo medienos. Jame įamžintas šeimos narių apsilankymas prosenelių dvare. Paveiksle jo herojai atvaizduoti skirtingais amžiaus tarpsniais - vaikystėje ir sugrįžę į tėviškę po daugelio metų. Būtent dėl šios priežasties kūrinys turi neįkainuojamą vertę Vokietijos piliečio šeimai.

Paveikslo savininkas būtų labai dėkingas už suteiktą informaciją, kuri galėtų padėti rasti dingusį paveikslą.

Prašoma informuoti anoniminiu pasitikėjimo tel. 8 800 20 112.