Penktadienio pavakarę VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės (PAR) Neringos užkardos pasieniečiai per teritorinės jūros ir Kuršių marių stebėjimo sistemą pastebėjo pajūriu važiuojantį visureigį. Kai Neringos užkardos patruliai atskubėjo į šią vietą, Baltijos jūros pakrante važiavusi automobilio vairuotoja bandė apsisukti. Vėliau paaiškėjo, kad ji pamatė sienos su Rusija apsaugos zoną žyminčius įspėjamuosius ženklus ir pabūgo judėti toliau. Nuo šios vietos iki valstybės sienos yra apie porą šimtų metrų.

Bandant apsisukti „BMW X3“ užklimpo. Pasieniečiai iškvietė komunalininkus, kurie traktoriumi visureigį ištempė iš pajūrio, praneša VSAT.

Paaiškėjo, kad visureigį vairavo 34-erių Latvijos pilietė. Automobilyje buvo ir du jos nepilnamečiai vaikai.

Apklausiama latvė pasieniečiams papasakojo automobiliu prie pat jūros nusileidusi ties Preila. Tuo pačiu keliu grįžti ji negalėjusi, nes „BMW X3“ nebeįveikė smėlėtos įkalnės. Prie jūros buvę žmonės patarė moteriai kiek pavažiuoti pajūriu iki tvirto išvažiavimo iš betono plokščių, vedančio nuo jūros į Neringos gilumą. Tačiau latvė šią vietą pravažiavo, matyt, jos nepastebėjusi ir taip palei jūrą pasiekė Nidos ribas.

VSAT pareigūnai apie Aplinkos apsaugos taisyklių pažeidimą informavo aplinkosaugininkus, kuriems perdavė surinktą medžiagą ir kurie nagrinės šią administracinę bylą bei baus vairuotoją iš Latvijos. Po apklausos pasieniečiai moterį paleido.