Antradienį į tardymo izoliatorių atvykęs 17-metis panevėžietis savo suimtam draugui atvežė perduoti siuntinį. Vaikinas užpildė prašymą, pateikė asmens tapatybės dokumentą ir prižiūrėtojui padavė polietileno krepšį. Jame buvo įvairių maisto produktų - vaisių, daržovių, žuvies, bandelių, kavos, sūrio.

Siuntinio turinį tikrinusiam prižiūrėtojui įtarimą sukėlė fermentinis sūris. Jo būta dviejų gabalų. Perpjovus didesnįjį nieko nerasta, užtat mažesniajame, svėrusiame maždaug ketvirtį kilogramo, aptikta išpjauta ertmė. Šioje slėptuvėje rastas nedidelis polietileno ritinėlis su žalios spalvos augalinės kilmės specifinio aštraus kvapo medžiaga.

Įtariama, jog tai - narkotinė medžiaga - džiovintos kanapės ir jų dalys. Kvaišalai svėrė maždaug du gramus.

Pro budrią pareigūno akį nepraslydo ir šimto gramų kapučino kavos pakuotė. Nuplėšęs ant jo šono užklijuotą lipduką su kaina prižiūrėtojas aptiko skylutę. Atidarius pakelį pastebėta, kad kava sumaišyta su neaiškios kilmės baltos spalvos milteliais. Pareigūnai mano, jog tai gali būti psichotropinė medžiaga - amfetaminas. Sumaišytas su kava "pastiprintas" mišinys tikriausiai buvo subertas atgal į pakelį. Tai nustatys ekspertai, kuriems tardymo izoliatoriaus pareigūnai perdavė rastas medžiagas.

Po apklausos kvaišalų kurjerį pareigūnai paleido.

Perduodamą maisto siuntinį turėjo pasiimti 20 metų suimtasis. Šis anksčiau net keturis kartus teistas panevėžietis dabar kaltinamas vagystėmis. Tardymo izoliatoriuje jis laikomas nuo praėjusių metų liepos. Vaikinas čia atsidūrė laisvėje išbuvęs tik keturis mėnesius. Iš teismo skirtų ketverių metų laisvės atėmimo bausmės Oskaras B. išbuvo tik pusę. Už vagystes, plėšimą ir turto prievartavimą įkliuvęs Oskaras B. tąsyk buvo paleistas lygtinai.

Dėl rastų, kaip įtariama, narkotinių ir psichotropinių medžiagų įstaigos Vidaus tyrimų tarnyba pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Šiaulių tardymo izoliatoriuje bausmę atlieka areštu nubausti vyrai, taip pat laikomi asmenys, suimti teismo sprendimu. Šiuo metu įstaigoje yra beveik 700 tokių asmenų.