Teismas informuoja, kad bylos duomenimis, jau anksčiau už kitus nusikaltimus teistas G. T. praėjusiųjų metų rugsėjo 25-ąją, apie vidurnaktį, asmeninio konflikto metu vaikų kambaryje kirviu smogė savo sugyventinei į galvą.

Drama vyko moters dviejų mažamečių dukryčių akivaizdoje.

Nusikalstamos veikos vyras nebaigė dėl priežasčių, nepriklausančių nuo jo valios, sutrukdė sugyventinės dukros, iš G. T. atėmusios kirvį.

Šių metų balandžio 24 dieną Šiaulių apylinkės teismas minėtam vyrui paskelbė nuosprendį baudžiamojoje byloje sugyventinės mažamečių dukryčių ir jų taip pat mažametės pusseserės tvirkinimą.

Pastarasis nusikaltimas padarytas 2009–2013 metais. Teismas už tai jį nuteisė kalėti 3 metus ir 6 mėnesius. Dar kiek anksčiau G. T. pripažintas kaltu kitoje baudžiamojoje byloje dėl tos pačios sugyventinės sužalojimo.

Už pasikėsinimą nužudyti teismas G. T. pripažino kaltu ir paskyrė jam laisvės atėmimą 9 metams. Teismo sprendimu nukentėjusiajai priteista 60 tūkstančių litų neturtinės žalos atlyginimo, už sužalotos moters gydymą G. T. Valstybinei ligonių kasai turės atlyginti beveik 6 tūkstančius litų, Valstybinio socialinio draudimo fondui iš vyro priteista daugiau kaip 5 tūkstančiai litų draudimo išmokų.

Šis nuosprendis gali būti skundžiamas apeliacine tvarka Lietuvos apeliaciniam teismui.