Apie aršų interesantą policijai pranešta 10.15 val. Buvo prašoma ir medikų pagalbos. Generalinės prokuratūros pranešime teigiama, jog maždaug 25 metų amžiaus vyras netikėtai pabandė jėga patekti į saugomas vidines prokuratūros patalpas ir užpuolė jo į vidų nepraleidusį apsaugos darbuotoją.

Pirminio tyrimo duomenimis, į Generalinės prokuratūros pastato (Vilnius, Rinktinės g. 5A) nulinio aukšto fojė įėjęs vyriškis (vėliau paaiškėjo, kad tai – A. G., gimęs 1988 m.) savavališkai perlipo per apsauginius vartelius, pateko į saugomas patalpas. Vėliau, priėjęs prie lifto, paspaudė iškvietimo mygtuką. Vyro elgesys kėlė įtarimų, jis nerišliai kalbėjo, nesugebėjo apsaugai paaiškinti apsilankymo tikslo. Vyras nepakluso prokuratūros patalpas saugančios UAB „Apsaugos komanda“ apsaugos poste budėjusio darbuotojo (gim. 1986 m.) reikalavimams pasišalinti. Į šiuos reikalavimus A. G. reagavo šauksmais, kelis kartus smogė apsaugos darbuotojui į galvą, pargriovė jį ant žemės ir mušė toliau.

Apsaugos darbuotojui į pagalbą pirmas atėjo įvykio vietoje buvęs Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kanceliarijos darbuotojas. A. G. nesileido sutramdomas, kol apsaugos darbuotojas papurškė dujų iš tarnybinio dujų balionėlio, o į pagalbą suskubo du prokurorai, padėję siautėtoją surakinti antrankiais.

Vienas jų paskambino į Bendrąjį pagalbos centrą. Atvykus policijai ir medikams, laipinamas į GMP automobilį, A. G. nesiliovė priešintis. Lydimas pareigūnų, jis buvo nuvežtas į VGPUL, vėliau – į Respublikinę Vilniaus psichiatrijos ligoninę.

Dviems Generalinės prokuratūros darbuotojams po grumtynių taip pat prireikė medikų pagalbos. Pirminiais duomenimis, apsaugos darbuotojui per grumtynes sutrenkta galva. Po apklausos apsaugos darbuotojas įpareigotas atlikti tyrimus patirtiems sužalojimams nustatyti.

Vilniaus aps. policijos įstaigos darbuotojui diagnozuoti sumušimai ir akių nudegimai.

Įvykių liudininku tapo Vilniaus batmenu vadinamas Renatas Kačinauskas. Jis pasakojo, kad iš pradžių neadekvačiai besielgiantis vyras puolė moteris, po to susigrūmė su jį bandžiusiais tramdyti vyrais. Įsisiautėjusį interesantą, anot R. Kačiknausko, vos sutramdė 11 vyrų. Prokuratūros darbuotojams į pagalbą atskubėjo ir policijos pareigūnai. Teigiama, jog vyriškis fiziškai buvo labai stiprus. Užpuolikui vos sugebėta uždėti antrankius. R. Kačinauskas spėja, kad vyras galėjo būti apsvaigęs nuo narkotinių medžiagų. 

Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vadovė Elena Martinonienė sakė taip pat pati mačiusi dalį incidento ir bandžiusi raminti vyriškį, kuris, anot jos, „pats galbūt net nesuprato, kur jis yra“.

„Tai, ką jis šaukė, to negalima vadinti reikalavimais. Tai buvo žmogus, kuriam sunkiai dėliojosi mintys“, - sakė E. Martinonienė.

Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 284 str. 1 d.

Įtariamasis yra medikų priežiūroje, tyrimas tęsiamas.